Microsoft ha avançat imatges i alguns detalls sobre el proper menú d’inici que tindrà Windows 10 i tot apunta cap a un disseny més modern.

El menú d’inici de Windows és un dels senyals d’identitat de sistema operatiu. Amb el temps ha anat modernitzant-se i s’ha viscut una important transició des d’aquells blocs grisos en una sola columna al menú que ofereix en l’actualitat amb diferents columnes i icones en diverses mides. I ara, es va a tornar actualitzar a un altre disseny més acord amb els temps.

 

Després de l’experiment fallit d’eliminar en Windows 8, la seva existència és irrebatible en Windows 10 i en els pròxims mesos patirà una renovació. Encara no hi ha data de llançament i, segons The Softpedia News, no arribarà amb la propera gran actualització de sistema operatiu de tardor. Però anem a veure tot el que se sap de moment.

 

El primer canvi és que el menú d’Inici deixarà de ser opac. Mostrarà transparències del fons de pantalla, de què agafarà els colors per evitar els contrastos amb l’escriptori i, un cop vist i comparat amb l’actual, la veritat és que resulta menys tosc.

 

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/menu-inicio-1982809.jpg

 

Segons la informació de Microsoft, compta “amb un disseny més aerodinàmic que elimina les plaques posteriors de color sòlid (…) a la llista d’aplicacions i aplica un fons uniforme i parcialment transparent als mosaics. Aquest disseny crea un escenari bonic per a les seves aplicacions, especialment les icones de disseny fluid per a Office i Microsoft Edge”.

 

Un altre dels canvis anunciats és l’aparent eliminació dels mosaics amb moviment. Després de la seva implementació en Windows 10, podrien haver fet marxa enrere davant el poc interès despertat.

 

Finalment, també tindrà dues maneres a triar: clar i fosc. I és possible que es pugui optar per altres colors si la transparència no convenç l’usuari, però tot això queda per confirmar fins que Microsoft ofereixi més informació.

Tal com es pot veure, els canvis tenen un caràcter purament estètic, no es veuen modificacions en les funcionalitats ni en l’ordre dels botons. A la fi i al cap, si alguna cosa funciona bé el millor que es pot fer és deixar-ho més bonic.

 

 

Notícia original de ComputerHoy | ” El nou menú d’inici de Windows ja és aquí !

 

 

Leave A Comment