El Govern acaba d’anunciar la posada en marxa de HispabotCovid19, una cadena de consulta o chatbot de WhatsApp a partir del qual l’Executiu de Pedro Sánchez vol respondre als dubtes de la ciutadania sobre el coronavirus.

 

L’objectiu és aquest, però amb el matís d’oferir informació oficial, que serveixi per fer desaparèixer els rumors que corren per xarxes socials i aplicacions de missatgeria. Aquest, ha provocat que WhatsApp, en el dia d’ahir, s’hagi limitat el reenviament de missatges en la seva aplicació a tan sols un destinatari, davant dels cinc d’abans.

 

El Govern segueix així els passos d’Alerta Sanitària de l’Organització Mundial de la Salut, llançat el 30 de març en espanyol, i que té una funció molt més limitades, amb informació com últimes xifres o rumors, però no respon de forma lliure.

 

600802802 és el número que has de guardar a la teva agenda per preguntar

 

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/38_1366_2000.jpg

 

 

Perquè Hispabot aparegui entre els teus contactes, només has de desar el número de telèfon «600802802» a la teva agenda de contactes. Tot seguit, en WhatsApp ja estarà disponible perquè li fem preguntes durant 24 hores al dia.

 

El chatbot de WhatsApp ha estat impulsada per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, i en el comunicat afirmen que està testat amb 200 preguntes que poden formular-se de 1000 formes diferents. Pel poc que he pogut provar, el llenguatge que accepta és bastant natural i no cal utilitzar signes d’interrogació, ni d’obertura ni de tancament. Les respostes contenen informació dels símptomes de la malaltia fins a mesures de prevenció, passant per informació per a la protecció, xifres actuals o telèfons de contacte.

 

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/39_1366_2000.jpg

 

 

En fer preguntes com «¿quan acaba l’estat d’alarma?», El bot respon amb el que se sap, que es desconeix la data i afegeix enllaços a tuits del ministeri de Sanitat. També hem preguntat si podem anar a treballar, al que ens respon amb el decret de l’activitat no essencial, amb menció a la suspensió d’activitat en bars, restaurants, etc. Finalment, hem preguntat si és obligatori utilitzar mascareta. Sorprèn la rapidesa amb què contesta i que entén totes les preguntes. Hi ha un bon treball de paraules clau darrere

 

Segons el Govern, «HispabotCovid19 contribueix a reduir la pressió sobre les línies d’atenció telefòniques sanitàries, oferint una alternativa d’informació senzilla i disponible en tot moment». Per poder utilitzar-lo en WhatsApp, on certs usos són problemàtics pel que fa a API, com hem vist amb els partits polítics en campanya, el desenvolupament s’ha fet utilitzant WhatsApp Business API, amb Vonage API i Red.es com a punt de contacte.

 

En prémer sobre el perfil, apareix un missatge de «Compte d’empresa oficial». Per garantir que el bot sigui accessible a tota la ciutadania, la Fundació ONCE ha avaluat l’eina i ha ofert recomanacions, que l’equip de desenvolupament ha integrat.

 

 

Notícia original de Genbeta | «El Govern llança a WhatsApp Hispabot-Covid 19, un bot de consultes sobre el coronavirus: així pots afegir i utilitzar-lo.»

Leave A Comment