Que un producte estigui disponible, no vol dir que sigui el més adequat per a realitzar una determinada tasca. El Cap de Seguretat de Microsoft, Chris Jackson, ha demanat al bloc de la Comunitat de Microsoft, que no usem Internet Explorer com si fos un navegador.

 

L’expressió resulta xocant, perquè Internet Explorer és un navegador que compta amb aproximadament 25 anys en els ordinadors de Microsoft de tot el món. De fet, durant més d’una dècada, va ser el navegador més usat del món. Però Mozilla primer, i Chrome després, van acabar amb el seu regnat. Els bons temps van passar fa temps, i avui ja és un navegador completament desactualitzat i abandonat per Microsoft. Llavors, per què segueix estant disponible en Windows 10?

 

L’explicació és senzilla: únicament, per compatibilitat.

 

 

El Cap de Seguretat de Microsoft, Chris Jackson, signa una reflexió al blog de tecnologia de la companyia a on demana que no usem Internet Explorer com el nostre navegador habitual, o predeterminat.

 

En paraules de Jackson, Internet Explorer ha deixat de ser un navegador, per esdevenir una solució de compatibilitat. Segueix estant disponible en Windows 10 perquè hi ha empreses que fan servir pàgines webs molt antigues en els seus intranets i necessiten que els vells estàndards HTML segueixin funcionant com abans, una cosa que ja no passa en els navegadors moderns.

 

És una cosa per la qual cal elogiar Microsoft, que sempre intenta mantenir la compatibilitat del programari al llarg dels anys, encara que això impliqui alguns sacrificis, tant per part seva com per la dels usuaris.

 

Però des 2014 Internet Explorer ja no inclou els nous protocols de seguretat i compatibilitat que s’usen en les pàgines web modernes, perquè ja no es desenvolupa ni s’actualitza.

 

 

Aquesta prohibició d’usar Internet Explorer s’aplica tant a l’hora de navegar, com a la de desenvolupar una pàgina web. Incloure la compatibilitat amb Internet Explorer en el codi HTML, ja no té sentit.

 

La mateixa Microsoft està immersa en el complet redisseny del seu navegador, Microsoft Edge, que adoptarà el motor Chromium, el mateix que fa servir Google Chrome (encara que adaptant-lo a les seves necessitats). Una decisió que ha estat fortament criticada per Mozilla, que el considera “una submissió a Google”.

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “El Jefe de Seguridad de Microsoft pide que no usemos Internet Explorer”

Leave A Comment