La lluita per protegir el medi ambient no té un sol camp de batalla, però si més de mil armes. L’amenaça de l’canvi climàtic, creada per l’ésser humà i que posa en risc la seva pròpia casa i suport, és ja més que urgent i les accions per aturar-són més que benvingudes. A la fin, tot es redueix a adaptar la nostra rutina amb petits gestos que ens facin més responsables i respectuosos amb l’entorn. I el nostre dia a dia passa moltes hores online. Podem treballar per salvar el planeta mentre naveguem a Internet?

Sí. I tot gràcies a una cosa tan senzilla com el cercador més verd i ecològic de la xarxa. Ecosia.org és un motor de cerca en línia creat el 2009 i amb seu a Berlín que treballa al costat de Bing i un cercador personalitzat de Google, tal com apunten La Vanguardia fonts de l’organització. La pàgina va ser creada el 2009 i des de llavors només persegueix un objectiu: donar el 80% dels seus ingressos publicitaris a programes de plantació d’arbres organitzats per associacions com WeForest, amb qui treballen des de gener de 2015.

Mil milions d’arbres a 2025

El programa s’emmarca en una iniciativa descomunal: plantar més de 1.000 milions d’arbres a tot el món abans de 2025. De moment, el projecte plantabillion.org està present al Brasil, Estats Units i la Xina. Per frenar la desforestació, l’organisme demana per a aquest any recaptar 123 milions de dòlars, encara que de moment només sumen poc més de 14, un 16% de l’total.

Per dur a terme el seu objectiu, Ecosia col·labora amb WeForest, que pretén crear en el seu projecte greening desert un gran mur d’arbres de 4.300 milles de llarg i nou d’ample d’est a oest de el continent africà.

Ajuda a el planeta amb un clic

Però, com funciona un cercador respectuós amb el medi ambient? Doncs de forma eficient i senzilla. Cada clic a Ecosia ajuda a el medi ambient. El cercador mostra publicitat a través de Bing, amb qui treballen des de 2015. Gràcies a ella, obté ingressos per cada cerca i cada clic dels usuaris, repartint als projectes el 80% d’aquests.

Però no només així aconsegueix el seu objectiu. Mitjançant enllaços afiliats, EcoLinks, els internautes que ho desitgin posaran fer aportacions quan comprin en línia.

Com utilitzar Ecosia?

1.- Un usuari pot entrar en ecosia.org i usar el cercador

2.- Els internautes també poden descarregar una extensió en Chrome per convertir Ecosia en el seu cercador de referència

3.- Un cop instal·lat, un pot portar el compte de quants arbres signifiquen les seves recerques.

Responsables fins a l’última gota de CO2

El més mínim descuit, la més petita permissivitat, pot ser fatal per al nostre planeta. La responsabilitat és crucial per posar fi a l’maltractament sistemàtic a què es veu sotmesa la naturalesa de la mà de l’home. Els fundadors de Ecosia, coneixedors de la seva pròpia responsabilitat, mesuren fins al mil·límetre les seves accions i estan decidits a neutralitzar cada gram de CO2 que les seves accions i els seus projectes emetin a l’atmosfera.

Juntament amb MyClimate, una plataforma que ajuda a empreses i particulars a mesurar i compensar la petjada de CO2, el cercador verd ha calculat el incalculable. “L’estàndard d’emissions de la indústria de motors de cerca en línia és d’uns 0,2 grams de CO2 emès a l’atmosfera per cada recerca”, destaca la plataforma a la seva pàgina web. El compromís és compensar aquesta petjada produïda per servidors, infraestructura, oficines i altres dispositius de propietaris i usuaris. Com?

Fàcil. “Una acàcia plantada a Burkina Faso pot assimilar prop de 50 quilos de CO2 de l’atmosfera en la seva llarga vida. En funció dels clics en anuncis i el valor dels termes de cerca -paraules clau com, “crèdit”, “compte bancari” o “placa solar” són més lucratives que els altres i poden reportar fins a uns pocs dòlars per clic- Ecosia guanya una mitjana de 0,5 centaus de dòlar per recerca. Ara per ara, plantar un arbre a Burkina Faso costa 28 centaus de dòlar, de manera que, aproximadament, 56 recerques permeten un arbre nou, neutralitzant així les emissions que aquestes generen “. Els encarregats de plantar arbres al país africà amb les aportacions de Ecosia és l’ONG OZG.be, entitat amb una gran experiència en la reforestació en aquesta zona.

Un projecte imparable

A mitjan 2015, Ecosia sumava cada mes més de 15 milions de recerques des de més de 2,5 milions d’usuaris. En una entrevista, el seu fundador Christian Kroll va afirmar que al novembre de 2014 “vam arribar al nostre primer milió d’arbres plantats”. “El segon va arribar al maig de l’any 2015”. E. propi Kroll va ser responsable de projectes similars com Xabbel, Forestle i Znout, però finalment tots van acabar direccionant el 2013 a Ecosia per focalitzar esforços.

El canvi ha de ser global o no ser. El temps apressa i la responsabilitat recau sobre els que hem posat a la planeta en aquesta situació. Tot en Ecosia està destinat a fer fàcil la ajudar per salvar el medi ambient. Per a aquells que desconfiïn, els creadors publiquen l’estat dels seus comptes en un portal públic. Tot transparent, perquè la lluita contra el canvi climàtic mereix tot l’esforç.

Leave A Comment