En ocasions serà necessari desactivar les aplicacions de Windows 10 que estan gastant recursos en segon pla , i això és fonamental per tenir un ordinador optimitzat, sobretot si comptem amb una RAM molt justa.

Com bé saps, en instal·lar de primeres Windows 10 o en realitzar grans actualitzacions ( com la imminent de maig ), se’ns afegeixen de sèrie diverses característiques que no només ocupen espai en disc, sinó que també consumeixen recursos en estar funcionant en segon pla. Encara que hi ha aplicacions interessants que funcionen millor estant en segon pla, la veritat és que hi ha altres com els jocs o algunes aplicacions simples (la calculadora, dibuix …), que potser sigui una millor idea no tenir-les executades en segon pla en el nostre Windows 10.

Doncs dins dels paràmetres de Windows 10 se’ns dóna l’opció de desactivar totes o algunes de les aplicacions que s’estan executant en segon pla, encara que lamentablement es tracta d’una opció que està una mica amagada i que molts usuaris encara podrien no conèixer.

A continuació et direm com desactivar les aplicacions de Windows 10 que estan corrent a segon pla i gastant recursos , en una forma d’alliberar al nostre ordinador de càrrega perquè vagi més fluid.

Així pots desactivar aplicacions de Windows 10 que estan gastant recursos en segon pla

Abans que comencis a tocar opcions, has de ser conscient que moltes d’aquestes aplicacions són necessàries en Windows 10, així que únicament desactiva aquelles de les que estiguis segur que no siguin dependents del sistema.

Aquests són tots els passos per desactivar les aplicacions que s’executen en segon pla en Windows 10:

Prems sobre el botó d’inici a la cantonada inferior esquerra de l’escriptori

A la columna vertical esquerra prem sobre la roda d’engranatge per anar a opcions

Se’ns obrirà una finestra on haurem de prémer sobre privacitat que és de les últimes opcions sota.

Un cop haguem fet clic sobre privacitat ens trobarem amb una finestra amb opcions generals .

Al menú de l’esquerra hem de baixar cap avall fins que localitzem l’opció de “aplicacions en segon pla”

Un cop dins veurem totes les aplicacions de Windows 10 que s’estan executant en segon pla pot desactivar totes amb l’opció de dalt, que no te la recomanem, o bé desactivar una a una.

Aquí simplement desactiva aquelles que siguin innecessàries com videojocs, la calculadora o alguna aplicació de dibuix que no utilitzis

Els canvis es guardaran quant tancaments la finestra.

Com veus és bastant senzill desactivar les aplicacions que consumeixen recursos en segon pla en Windows 10 .

Leave A Comment