Els problemes amb la velocitat d’internet són habituals en moltes llars, però hi ha ocasions en què es poden arreglar d’una manera molt senzilla.

 

Si has estat teletreballant aquests mesos, segur que hi ha dies que has patit una connexió lenta o has notat que en ocasions es la xarxa ha caigut. Aquest tipus de contratemps són més habituals del que es voldria i de vegades porten a la desesperació, però pot ser que estiguin provocats per un petit problema fàcil de solucionar.

 

Més enllà de la configuració del teu equip o la qualitat del router, hi ha una sèrie de factors que influeixen en la velocitat d’internet. Detectar-pot ser fàcil si saps com fer-ho, i aquest article neix amb la idea d’ajudar-te.

 

Hem recopilat 14 trucs molt senzills que poden ajudar-te a millorar la velocitat d’internet de casa teva. Estàs a punt per provar-los?

 

Amb l’objectiu de millorar la connexió que tinguis a la llar segueix aquests 14 consells, esperem que et siguin d’ajuda:

 

 1. Valora si la velocitat contractada és l’adequada per a la teva situació. Potser abans de l’confinament ho fos, però que amb el teletreball s’hagi quedat curta.
 2. El televisor i altres dispositius millor connectats per cable. Si els tens per WiFi pot ser que estiguin acaparant gairebé tota la connexió.
 3. Comprova que aquestes connectat a les xarxes correctes.
 4. Restableix la teva connexió. Només cal desconnectar i tornar a connectar el teu ordinador amb un parell de clics.
 5. Assegura’t que has tancat les aplicacions de streaming que tant consumeixen. Tant en el teu ordinador com en la Smart TV.
 6. Canvia el teu contrasenyes WiFi. Fa quant que no ho fas? ¿Potser hi ha algun veí connectat?
 7. Reinicia el teu router.
 8. Revisa que està tot ben connectat, que no hi ha cables a mig lligar.
 9. Quants dispositius hi ha connectats per WiFi? Comptant mòbils, gadgets d’entreteniment, de cuina … pot ser que massa per al teu router.
 10. Intenta que el router no estigui molt apartat dels equips i que no hi hagi cuines, banys o grans miralls pel mig.
 11. Si hi ha molta distància, instal·la un repetidor WiFi. Són de gran ajuda.
 12. Canvia el canal de teu router per si s’està solapant amb el d’algun veí.
 13. Intenta que els teus telèfons es connectin a la xarxa mòbil si ens vas a navegar amb ells.
 14. Has provat a reiniciar el teu equip? Sabem que sona a broma, però fa quant que no ho fas?

 

Tal com pots comprovar, aquests consells són fàcils de seguir i en 10 minuts duràs a terme la majoria d’ells. És molt desesperant patir problemes de velocitat, però potser ho arreglis en el que es prepara un cafè.

Leave A Comment