En plena onada d’expansió del ja famós coronavirus Covid-19, dos gegants de la indústria han decidit canviar el paradigma actual que es troba a la Xina a causa de la indústria que mou aquest país. Tot i que els asiàtics i EUA han arribat a un acord comercial per evitar més aranzels, això no sembla ser suficient per a Google i Microsoft, on el virus ha acabat per decantar la balança: ni els Pixel ni les Surface es fabricaran a la Xina.

Tot i que la gamma de productes que ofereixen tant Google com Microsoft no es pot assemblar al que disposa per als usuaris rivals com Apple, les dues companyies són tan grans i venen tant en els seus segments com els de Cupertino.

Per això, un moviment com el que es preveu  posa en alarma el gegant asiàtic, ja que països rivals semblen ser els beneficiats de la fugida de les dues empreses americanes.

 

Vietnam i Tailàndia: noves destinacions per a Google i Microsoft

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/Pixel-4a.

 

Tot i que les autoritats Xineses afirmen que el Coronavirus conegut com a Covid-19 està minvant pel que fa a propagació i víctimes, l’opacitat de país sobre aquest tipus de pandèmia no ha agradat a cap país o nació del món.

Fonts no oficials afirmen que el brot és pitjor del que s’havia anunciat, els casos i morts són molt més elevades i més, el virus podria mutar una segona vegada, estenent el temps de quarantena fins com a mínim a finals d’abril.

Per això i gràcies a la menor gamma de productes disponibles per part de les dues empreses, tant Google com Microsoft van a jugar la basa de moure la seva producció fora de la Xina, alguna cosa que Apple porta intentant mesos sense massa èxit per l’alt volum que maneja.

Per això, s’informa que Google començarà la producció del nou Pixel 4A amb els seus socis al nord del Vietnam en només un mes, mentre que el Píxel maig es retardaria algun mes per començar la seva fabricació en la segona meitat d’aquest any al mateix país asiàtic.

 

Microsoft segueix els passos de Google i s’assentarà a Vietnam

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/Surface-Book-3-1.

 

Encara que Microsoft porta menys temps en el mercat del maquinari de consum, les seves línies de productes Surface tant d’escriptori com de portàtils també es produiran a Vietnam a partir del segon trimestre d’aquest any 2020.

El volum al sembla serà baix en un principi, però per a finals d’any es veurà àmpliament incrementat amb vista a no dependre de la Xina en algun punt de 2021.

Les dues empreses no han fet cap declaració oficial, però s’estima que primer la guerra comercial entre els EUA i la Xina i ara el Coronavirus són suficients alarmes per considerar els riscos d’una dependència excessiva de país asiàtic.

 

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/Microsoft-Surface-Studio-2-e1576843983790.

 

Segons s’informa, molts fabricants de productes electrònics buscaran augmentar la seva capacitat de producció fora de la Xina, ja que els riscos són molt alts tan actualment com de cara al futur. A més, el cost no és l’únic punt a tractar, sinó la continuïtat de la gestió de la cadena de subministrament.

És el típic cas del peix que es mossega la cua: si la cadena de subministrament es mou, la indústria es mourà amb ella per retallar terminis de temps i indirectament baixar els costos. Qui seran els següents a deixar de banda a la Xina?

 

Notícia original hardzone  | “Coronavirus colpeja a Google i Microsoft: adéu a l’«Made in China».”

Leave A Comment