En un minut s’envien uns 38 milions de missatges a través de WhatsApp. Això significa que, al llarg del dia, es manen al món més de 54 mil milions de missatges a través de la cèlebre aplicació. I no, no tots s’envien a través del mòbil. De fet, cada vegada hi ha més gent que, quan se senti davant l’ordinador cada matí, obre el navegador i el primer que fa és anar a WhatsApp. Saps com s’utilitza des del PC?

 

Pel flux de missatges que tenim en WhatsApp, és poc operatiu estar contestant a tots des del mòbil, especialment si estem treballant. La concentració es trenca si, cada poc temps, has d’apartar les teves mans del teclat per agafar el mòbil, repassar els missatges rebuts i contestar als més importants. Per això molta gent utilitza WhatsApp des del navegador.

 

 

 

WhatsApp Web, la solució

 

Per portar les teves converses de WhatsApp al navegador l’única cosa que has de fer és anar a WhatsApp Web. Llançat en 2016, és un servei que permet utilitzar WhatsApp en un ordinador. Se sincronitza amb el telèfon mitjançant un codi QR, de manera que tot el que succeeix en el mòbil, succeeix també en l’ordinador, i viceversa. Si accedeixes a la pàgina et trobaràs amb una imatge com aquesta:

 

 

 

Aquí tenim el codi QR que haurem d’escanejar des de l’aplicació. Ara hem d’anar al mòbil i obrir l’aplicació de WhatsApp. Si accedeixes des de Android, veti al menú (els tres punts verticals), prem en “Configuració” i tria l’opció “WhatsApp Web”. Se t’activarà la càmera perquè escanegis el codi QR (apuntant directament a ell) i, de forma automàtica, WhatsApp saltarà al teu ordinador. Si accedeixes des de iOS, entra en “Configuració” i prem l’opció “WhatsApp Web/Escriptori”, on s’activarà la càmera per escanejar el codi.

 

La versió d’escriptori ofereix pràcticament les mateixes opcions que l’aplicació de mòbil, encara que des del PC, per exemple, no pots accedir a les fotos de la càmera per adjuntar-les en un missatge. Per contra, des de la versió d’escriptori podràs enviar tots els arxius que estiguin en l’ordinador.

 

Evita conflictes de seguretat

 

Per defecte, WhatsApp deixa les sessions de WhatsApp Web obertes. Això significa que la propera vegada que iniciïs WhatsApp Web des del navegador, sempre que tinguis el mòbil a prop, no farà falta que tornis a escanejar el codi QR: accediràs directament als teus xats. Si es tracta d’un ordinador d’ús personal, no hi ha problema, però si és un ordinador de treball, corres el risc que algú pugui accedir a les teves converses.

 

Per evitar conflictes de seguretat, el més recomanable és tancar la sessió en WhatsAppWeb quan hagis acabat de parlar. Per a això, entra en l’aplicació i vés-te a “WhatsAppWeb/Escriptori”. Com ja has iniciat alguna sessió, no saltarà directament la càmera, sinó que anirem a una pantalla intermèdia on apareixen totes les sessions que estan obertes, així com el dia, el lloc i l’equip des d’on les vas iniciar.

 

Si et col·loques sobre una sessió en concret t’apareixerà l’opció de “Desconnectar“. O també pots prémer sobre “Tancar totes les sessions” i desconnectar-te de totes les versions web de WhatsApp que tinguis obertes.

 

Notícia original PCactual  | “Cómo utilizar WhatsApp en el ordenador

Leave A Comment