Us expliquem com utilitzar el vostre mòbil com webcam a l’ordinador d’una manera molt senzilla, gratuïta i amb una simple aplicació. És un procés molt simple i, a més, fareu millors imatges que amb la càmera web integrada.

Segur que molts esteu descobrint ara les trucades de vídeo. Sí, aquesta opció que en mòbils va revolucionar el segment gràcies a les càmeres frontals (o a les que es donaven la volta a la frontissa dels mòbils tipus petxina). Però no només en mòbils, també en ordinadors. Estem fent servir molt les videotrucades, i us ensenyarem com fer servir el mòbil com càmera web al PC.

 

I és que, a causa de la situació actual, molts estem tirant més del normal de la càmera per a reunions de treball o per quedades virtuals amb amics i familiars. No obstant això, hi ha dos tipus de webcam: les que són bones i costen uns diners … I les que compten amb una resolució 720p amb un sensor minúscul i el que tenim a l’altra banda de la xarxa no sap si som nosaltres o un ninot de Minecraft.

 

També hi ha el cas que el vostre portàtil o sobretaula no tingui càmera web, però segur que si teniu un mòbil, i el podeu utilitzar com a webcam. L’únic que necessiteu és que el PC i el mòbil es connectin a la mateixa xarxa Wi-Fi … I que el terminal sigui un Android.

 

Hi ha moltes aplicacions que ens permeten utilitzar el mòbil Android com a càmera web de l’ordinador, Linux o Mac. Nosaltres hem provat tres: DroidCam, iVCam i Irun Càmera web.

 

El funcionament d’aquestes aplicacions és més o menys igual. Resumint:

  • Necessitem la mateixa aplicació instal·lada tant al mòbil com al PC (es troben a la Play Store en el cas d’Android i en la pàgina web pròpia en Windows, Mac o Linux).
  • Tant el PC com el mòbil han d’estar connectats a la mateixa xarxa Wi-Fi, ja que la comunicació es realitza mitjançant la IP interna. Hi ha apps que ens permeten connectar per cable USB.
  • Si tot està bé, veiem el que “veu” la càmera del mòbil a la pantalla del nostre PC.

 

DroicCam ens ha agradat perquè permet canviar diversos paràmetres de la càmera, com el fet de fer servir la posterior o la frontal. Irun permet, si el mòbil ho suporta, gravar en 4K, però com comentàvem, ens quedem amb iVCam.

 

El motiu és que és l’única que, sense haver de fer res, és detectada per Discord o Skype, ja que surt com un dispositiu de hardware més en l’administrador de dispositius de Windows. Per tant, no cal configurar absolutament res, simplement connectar el PC i el mòbil i començar a parlar en la nostra app de comunicació preferida.

 

La configuració, a més, és d’allò més senzilla. El primer que fem és obrir l’app al mòbil i descarregar l’últim programari en PC (aquí l’enllaç a la botiga de Google, i aquí el del web del desenvolupador per a PC). Heu de descarregar l’última versió o, en cas contrari, no funcionarà.

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/usar-movil-como-webcam-1919727.jpg

 

Un cop descarreguem l’app al mòbil i a l’ordinador, així que iniciem al telèfon, i sempre que estiguem connectats a la mateixa xarxa, els dos dispositius se sincronitzaran i començarem a veure la càmera del mòbil al PC.

Tenim diverses opcions d’imatge que hem d’ajustar en l’app (com qualitat de vídeo, orientació, qualitat de l’àudio …) i automàticament aquests canvis s’apliquen a l’ordinador.

 

https://www.compsaonline.com/wp-content/uploads/2021/09/usar-movil-como-webcam-1919729.jpg

 

 

En el caso de que no os salga el móvil como si fuera una webcam en las aplicaciones como Skype, Discord o la que uséis, lo único que debéis hacer es ir al administrador de dispositivos y buscar el dispositivo de cámara para asegurar que está conectado, pero por nuestras pruebas, todo se ha “sincronizado” a la primera.

 

Dicho esto, ya sabéis cómo usar vuestro móvil Android como si fuera una webcam. Y, evidentemente, con mucha más calidad que una cámara web.

 

 

Notícia Original de ComputerHoy | ” Com utilitzar el mòbil com webcam a l’ordinador? “

 

Leave A Comment