Oficialment només pots instal·lar una aplicació de WhatsApp i usar un compte per telèfon, però hi ha mètodes per utilitzar dos comptes de WhatsApp alhora en un mateix telèfon, amb aplicacions de tercers o amb utilitats preinstal·lades.

 

Té el teu mòbil funció per duplicar apps?

 

Amb el boom dels mòbils amb suport diverses SIM, els fabricants d’Android han hagut de posar-se mans a l’obra per segurarse que pots treure-li el partit a aquestes dues SIM que presumiblement tindran dos diferents números de telèfon. I amb dos números de telèfon, probablement vulguis fer servir dos comptes diferents a les aplicacions de missatgeria.

 

La missatgeria dual -o la duplicació de aplicacions– no és per ara una funció estàndard d’Android, de manera que depèn de si el fabricant del mòbil la vol incloure o no. De fet, un mateix fabricant com Samsung la inclou en uns mòbils si i en altres no.

 

Aquesta funció de crear clons d’una aplicació per utilitzar més d’un compte a Samsung rep el nom de Missatgeria Dual, en OnePlus es diu Parallel Apps, en els mòbils Huawei s’anomena App Twin i en telèfons Xiaomi es diu Clone Apps, per nomenar uns pocs.

 

Seria impossible explicar el funcionament de tots aquests mètodes diferents de diferents marques, però si el teu mòbil ja inclou la funció de fàbrica et recomano que facis servir aquesta en lloc d’una aplicació de tercers. Nosaltres farem servir com a base la implementació de Samsung, Missatgeria Dual, que hauria de ser semblant a la resta. Si tens dubtes, consulta el manual d’ús del teu telèfon.

 

 

En un telèfon Samsung amb Missatgeria Dual el procés és bastant senzill. Primer hauràs d’obrir l’aplicació de configuració des del calaix d’aplicacions o l’escriptori, si tens configurat el mòbil perquè mostri aquí totes les aplicacions.

 

 

La configuració de Missatgeria Dual està parcialment amagada a la configuració del mòbil. Hauràs de fer una mica de desplaçament vertical en la llista fins trobar Funcions avançades. Toca sobre ella per anar al següent pas.

 

 

Aquí has de trobar i tocar a Missatgeria dual. Si no us apareix aquesta opció al teu mòbil Samsung, és possible que no la tingui inclosa. Prova a fer servir el cercador d’opcions a la cantonada superior dreta, per si estigués en un altre submenú, però si no us apareix hauràs de fer servir el mètode següent, amb una aplicació de Google Play

 

 

Ja en l’apartat de Missatgeria dual, l’únic que has de fer és activar la funció per a les aplicacions de missatgeria que t’interessen: en el nostre cas, WhatsApp. La llista mostra les aplicacions compatibles que tens instal·lades en aquest moment.

 

 

Abans d’activar la funció hauràs acceptar una exempció de responsabilitat. Bàsicament diu que la funció pot deixar de funcionar en qualsevol moment si el responsable de l’aplicació de missatgeria així ho demana en un futur. Prem Confirma.

 

 

Després de la primera confirmació ve la segona. En aquesta ocasió has de confirmar que vols instal·lar una altra còpia de WhatsApp, que serà la que podràs fer servir amb un altre compte. Aquesta nova còpia tindrà una icona diferent perquè els pots diferenciar. Prem Instal·lar.

 

Dit i fet, tindràs un nou WhatsApp al teu mòbil, amb una petita insígnia superposada a la seva cantonada inferior dreta. Aquesta còpia de WhatsApp funciona totalment independent de l’original, de manera que pots configurar un compte de WhatsApp diferent, enllaçada a un altre número de telèfon.

 

Si no ve de fàbrica, fa servir Parallel Space

 

 

Si el teu mòbil no inclou la funció per duplicar una aplicació de manera que puguis tenir dues instàncies de WhatsApp, a Google Play hi ha una bona quantitat d’aplicacions que poden ajudar-te com App Cloner o Parallel Space, per nomenar només algunes. Nosaltres et recomanem Parallel Space per tenir una millor compatibilitat. La pots descarregar des d’aquí.

 

Parallel Spaces crea litearlmente un “espai paral·lel” on pots instal·lar aplicacions sense que interfereixin amb les que estan fora. D’aquesta manera, pots instal·lar una còpia de WhatsApp dins, tenint una altra còpia de WhatsApp instal·lada fora. La primera vegada que obres l’aplicació crea l’espai en si, en un procés que dura menys d’un minut. Quan acabi, prem Començar.

 

El següent pas és triar quines aplicacions voleu instal·lar en aquest espai paral·lel. Parallel Spaces preselecciona unes quantes aplicacions, però si només t’interessa WhatsApp el millor és que seleccions només WhatsApp i deselecciones la resta, per millorar el rendiment. Prem Afegir a Parallel Space.

 

 

Enhorabona! ja tens la teva còpia de WhatsApp instal·lada. Toca a la icona per obrir-la i veuràs que pots registrar-te amb un altre compte i usar un altre WhatsApp en el mateix telèfon. Necessitaràs, com sempre, verificar el teu número de telèfon per SMS o amb una trucada abans de començar a utilitzar el teu altre WhatsApp.

 

Notícia original Xataka  | “Cómo usar dos cuentas de WhatsApp en el mismo teléfono”

Leave A Comment