Quan perds o et roben un telèfon mòbil, hi ha una sèrie de coses que has de fer el més aviat possible. Una d’elles és suspendre la targeta SIM d’aquest mòbil, on segurament hagis emmagatzemat informació, com ara contactes.

 

Per sort, des de fa alguns anys la situació ha canviat bastant. Ara és impossible que una persona faci despesa amb aquesta targeta a través de trucades i SMS ja que no només pots desactivar ràpidament la targeta SIM sinó que el bloqueig dels smartphones és més ferri. Hauria de inserir-la en un altre dispositiu.

 

Hi ha dues formes de deixar fora de servei la targeta de la teva operadora, encara que això no t’ajudarà a recuperar el teu mòbil. Si vols localitzar un telèfon perdut, el mètode és un altre.

 

La utilitat d’aquest pas és que pots sol·licitar directament un duplicat de la targeta, una cosa imprescindible si vols gaudir de la teva línia mòbil en qualsevol altre dispositiu.

 

Amb una mica de sort d’aquí a poc temps ja no serà necessari bloquejar la SIM d’un mòbil robat o perdut, i és que li ESIM deixarà obsoletes a les targetes físiques.

 

 

 

1. El mètode 24/7: la suspensió a través d’Internet

Absolutament totes les operadores disposen a dia d’avui d’una aplicació i plataforma online a través d’Internet. En elles pots directament desactivar la targeta si l’has perdut.

 

Això sí, necessitaràs el teu nom d’usuari i contrasenya, així que és possible que si no les tens hagis de passar directament a l’altre mètode.

 

És una cosa semblant al que passa amb les targetes bancàries, que ja es poden suspendre directament des de l’app del banc.

 

L’avantatge és que pots fer-ho així sempre, a través d’Internet, mentre que l’atenció telefònica a l’usuari té els seus horaris.

 

2. La trucada telefònica

Si no disposes d’un compte d’usuari a la plataforma virtual de la teva operadora, no et quedarà més remei que trucar per telèfon a atenció al client.

 

Si estàs de sort, en tot just uns minuts hauràs aconseguit suspendre la targeta SIM i sol·licitar un duplicat.

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “Cómo suspender la tarjeta SIM de un móvil robado o perdido”

Leave A Comment