Windows 10 és el sistema operatiu majoritari a tot el món. No obstant això, gran part dels seus usuaris registra lentitud en el seu PC amb el pas del temps. Si vols accelerar el funcionament del teu ordinador amb W10, pots fer-ho gràcies a l’eina de neteja de programari del sistema.

 

1: Per què Windows funciona lent?

Cal entendre que, amb el pas del temps, en un ordinador s’acumula brossa en forma de programari i arxius. Per exemple, els arxius temporals i les galetes poden arribar a ocupar molt espai. Si no els esborres tots dos periòdicament, això pot arribar a fer que Windows s’arrelenteixi.

Els programes de tercers, com per exemple pot ser l’antivirus o qualsevol aplicació de retoc fotogràfic, també influeixen en el rendiment de W10. La millor manera d’allargar la vida útil del sistema operatiu és evitar instal·lar programari innecessari, però això no sempre és possible.

Fins ara, si volies fer neteja d’arxius sobrants i programes inservibles a Windows, no quedava més remei que fer-ho a mà. No obstant això, amb les últimes actualitzacions de W10, s’ha estrenat una eina per a restaurar-lo de forma automàtica.

El que fa aquesta eina, anomenada Windows Recovery Tool, és restaurar Windows 10 al seu estat inicial. Ho deixa com a nou, tal com ho vas instal·lar. Així, el teu ordinador funcionarà de forma més ràpida i fluïda, encara que hauràs de tornar a instal·lar el programari que et sigui imprescindible.

2: Accedeix als Ajustos d’Actualització i Seguretat

Des del Inici de Windows, pots accedir al Configuració del Sistema. Un cop ho hagis fet, selecciona els d’Actualització i Seguretat.

En aquesta finestra pots modificar la configuració de les actualitzacions de W10 i del seu Firewall i antivirus. No obstant això, no és aquesta la pestanya a la que et dirigeixes: és a la de Recuperació, des d’on podràs restaurar el Windows.

 

Ajustes de actualización de WIndows

3: Descarrega l’eina per restaurar Windows

A diferència de la restauració del sistema amb què comptaven les anteriors versions de Windows, en W10 la neteja completa implica descarregar un arxiu. És una eina que retornarà el teu ordinador al punt de partida.

Per descarregar l’arxiu de restauració de Windows, has de seleccionar Més opcions de Recuperació a la pestanya Recuperació. S’obrirà una pàgina web amb un enllaç per a la descàrrega del fitxer.

Descargar Windows Recovery Tool

4: Tria la manera de restauració i espera

En executar Windows Recovery Tool, el programa et pregunta si vols fer una neteja completa del disc dur o conservar els teus arxius. En qualsevol dels dos casos, tots els programes que hagis instal·lat a Windows s’esborren. Si tries conservar els teus fitxers, les fotos, documents de text i de qualsevol altre tipus romanen intactes.

Un cop hagis decidit i seleccionat l’opció corresponent, l’eina procedeix a descarregar Windows 10 i instal·lar-lo de nou al teu ordinador. Mentrestant, pren-te uns minuts per descansar, ja que l’operació pot arribar a tardar força.

Quan aquesta finalitzi, fes login en el sistema de la forma habitual, amb el teu usuari i contrasenya. El teu ordinador estarà completament net i llest per funcionar més rápid amb el Windows 10 acabat de restaurar.

 

Notícia original de Computerhoy.com | “Cómo restaurar Windows 10 para que funcione más rápido

Leave A Comment