No trobes el teu mòbil? Penses que t’ho han robat i vols trobar el teu mòbil perdut? T’expliquem com localitzar el teu smartphone de forma remota des de qualsevol ordinador utilitzant l’Administrador de dispositius d’Android i els ajustos del teu compte de Google.

 

El primer que hem de dir-te és que, si vols trobar el teu mòbil perdut, abans hauries d’haver realitzat una sèrie de configuracions prèvies al telèfon. És possible que ja ho hagis fet, però sempre és millor que ho comprovis.

 

D’una banda, cal que tinguis activada la ubicació, el que et permetrà poder localitzar el mòbil de forma remota en cas de pèrdua o robatori. Per a això entra en Paràmetres> Ubicació> Activa ubicació.

 

 

El següent pas és comprovar si les opcions de bloqueig de ‘Ubicar aquest dispositiu de forma remota’ i ‘Permetre esborrat i bloqueig remots’, estan actives. Per a això entra en Paràmetres> Seguretat> Administradors de dispositius> Trobar la meva dispositiu.

 

Finalment, i per si algun dia ho necessites, és interessant que si algun dia has de denunciar el robatori de la teva smartphone a la policia o al teu operadora apunts el nombre IMEI, que pots trobar introduint en el teclat * # 06 # + trucar.

 

Localitza el teu mòbil perdut o robat amb Android Device Manager

 

Si has perdut el teu mòbil, el més important és mantenir la calma i començar les tasques de recerca a través d’Android Device Manager. Abans de començar a buscar el teu mòbil perdut o robat has de tenir en compte dues coses:

 

  • Assegura’t que ets a la pàgina correcta: No deixis que una pàgina falsa amb pinta d’autèntica es faci amb la contrasenya de Google. L’única cosa que has de fer és comprovar que la direcció de la barra del navegador sigui la de la web oficial d’Android.
  • És normal que amb les presses no puguis arribar a casa i hagis de iniciar sessió en un ordinador que no és el teu. Si és el teu cas, convé que facis servir el mode d’incògnit de Google Chrome. D’aquesta manera t’assegures que no queden rastres de les teves dades personals i contrasenyes.

 

On és el meu telèfon intel·ligent perdut?

 

Des del moment en què iniciïs sessió a Android Device Manager, començarà el rastreig. Per a això, el telèfon utilitzarà les antenes de telefonia a les que estigui connectat en aquell moment per triangular una posició aproximada.

 

Tingues en compte que usant només les antenes, el marge d’error de la posició del telèfon serà d’entre 600 i 800 metres depenent de la teva posició, un marge que es redueix a 20 m si tens activat el GPS del telèfon.

 

 

Això sí, has de saber que si el telèfon està apagat o ha estat restaurat (per evitar això és molt important que utilitzes algun tipus de pin o patró de bloqueig sempre que no facis servir el telèfon o el tinguis guardat), no podràs fer res.

 

Bloquejar, esborrar o localitzar el teu mòbil perdut o robat

 

Ara que ja tens sobre el mapa una ubicació més o menys exacta d’on està el mòbil, tens a la teva disposició diverses opcions, entre elles canviar el nom al dispositiu prement sobre el seu nom, conèixer l’IMEI pressionant sobre “i”, o saber l’ nom del WiFi al qual està connectat en cas que estigui encès. No obstant això, les veritablement interessants estan just a sota i són les següents:

 

  • Reproduir so: Com t’avisa la pàgina, si prems aquest botó, el teu smartphone començarà a sonar a màxim volum durant cinc minuts sense interrupció i encara que estigui en silenci, llevat que es premi el botó d’encesa.
  • Bloquejar dispositiu: Al bloquejar el telèfon, se substitueix la pantalla d’inici tradicional per un missatge i un telèfon de contacte. Qui trobi el teu smartphone veurà aquest missatge i el telèfon, facilitant així la recuperació.

 

 

  • Esborrar dades del dispositiu: ATENCIÓ! Només per a casos d’emergència, només si en el teu mòbil tens dades i fotos confidencials que no vulguis que vegin la llum. Una cosa que has de tenir en compte és que no afecta l’emmagatzemat a la targeta de memòria SD.

 

 

Localitza el teu mòbil perdut des del teu compte de Google

 

Un altre mètode per trobar la teva mòbil Android perdut és accedir als paràmetres del teu compte de Google des del navegador. Només has d’entrar a aquesta pàgina web i introduir teva contrasenya.

 

Un cop dins del teu compte, dirigeix-te a l’opció Seguretat del menú de l’esquerra, busca l’apartat Les teves dispositius i després fes clic al botó Trobar un telèfon perdut o robat. Accediràs a una pantalla en què trobaràs les mateixes opcions abans descrites per localitzar el teu mòbil perdut: sonar, bloquejar i esborrar, i alguna que opció altra extra com tancar la sessió del teu compte de Google de forma remota (no aconsellable ja que deixaries de poder localitzar el telèfon) o comprovar l’activitat recent del terminal

 

 

Un aspecte interessant d’aquest mètode també és compatible per a aquells iPhone que tinguin un compte de Google registrada, tot i que aquest cas les opcions són molt limitades ja que per localitzar un iPhone hem d’utilitzar “Buscar el meu iPhone” i iCloud.

 

Ara que ja saps com localitzar el teu mòbil Android perdut o robat només et queda… tenir molta cura i no treure-li la vista de sobre, d’aquesta manera t’estalviaràs un disgust.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Cómo localizar tu móvil Android robado o perdido en 2019”

Leave A Comment