WhatsApp Business es va fer oficial a principis de setembre, però fins al moment manejàvem molt poca informació sobre les seves característiques i funcionament. Ara, a través de Android Police hem pogut conèixer com funciona el WhatsApp per a empreses. 

Com segur que ja saps, WhatsApp Business ha nascut amb l’objectiu de connectar a les empreses amb els seus clients a través de la popular aplicació de missatgeria instantània. El nou model de negoci proporcionarà a Facebook una font d’ingressos perquè WhatsApp comenci a treure rendibilitat de la seva enorme base d’usuaris.

De moment, el WhatsApp per a empreses es troba en fase beta privada, i les companyies que vulguin participar en aquest programa pilot poden apuntar-se a través d’aquest formulari. Perquè puguem conèixer a fons com funciona WhatsApp Business, Android Police ha filtrat totes les seves característiques.

Per començar, les companyies comptaran amb una app independent per a la gestió dels comptes empresarials que podran descarregar per iOS i Android. Per evitar confusions, la versió per a empreses tindrà un logo amb una B i existeixen diferents opcions per administrar els comptes professionals i personals:

 

  • Un telèfon i una app, en cas que solament utilitzis WhatsApp per a negocis i no vulguis usar-ho per a comunicacions personals.

  • Un telèfon i dos apps, per tenir en un sol smartphone però registrar WhatsApp per a empreses amb un altre nombre de mòbil. Així podràs tenir el compte del negoci i la personal en el mateix terminal, però les dues ben diferenciades.

  • Un telèfon fix i dues aplicacions, una alternativa que et permet registrar WhatsApp Business associat a un telèfon fix. En aquest cas, també conviuen les dues apps diferenciades.

  • Dos telèfons, un per a l’ús personal i un altre per al professional.

 

Així és la app para Android de WhatsAppBusiness

La app de WhatsApp per a empreses en Android s’estructura en tres pestanyes (Xats, Estat i Trucades), i la pantalla d’ajustos revela que hi haurà estadístiques disponibles per a les companyies: podran saber el nombre de missatges enviats, rebuts i llegits. Els negocis disposaran d’una pàgina de perfil en la qual s’indicarà si es tracta d’un compte verificat i comptarà amb dades pràctiques, com la ubicació, informació de contacte, tipus de companyia, o les ofertes disponibles.

 

 

Una funció interessant que ofereix la app és la possibilitat de configurar respostes automàtiques que rebran els consumidors que contactin amb l’empresa en un horari determinat. Es poden programar d’una forma senzilla i personalitzada, amb textos que fins i tot poden contenir emojis.

Una vegada engegat el perfil d’empresa en WhatsApp, els clients tindran accés a la pàgina informativa i tindran accés a tots els detalls del negoci. Podran acceptar les converses o bloquejar a les companyies que desitgin de la mateixa manera que als contactes convencionals.

 

Leave A Comment