El PDF és un dels formats més populars del món, i és fàcil convertir-ho pràcticament a qualsevol extensió que se’ns passi pel cap. Un fitxer .pdf es pot convertir en una imatge (.jpg), un document de text (.doc) i fins i tot en una presentació PowerPoint. I sense descarregar programes.

 

1: Pàgines per convertir PDF a Word (.doc i uns altres)

Comencem per les pàgines que permeten fer la conversió de PDF a Word. Els arxius amb extensió .pdf es poden transformar a fitxers de text editables que permeten modificar qualsevol dada del document, però no tots els programes disposen de l’opció necessària per fer aquesta conversió. Per sort, hi ha moltes pàgines que permeten convertir els arxius online.

 

 

La popular empresa d’eines d’ofimàtica Nitre disposa d’un convertidor PDF online gratuït que ens permet descarregar aquest mateix arxiu en els formats de Word, Excel i Powerpoint. El convertidor està disponible a la pàgina de Pdftoword.com, i l’única “pega” és que ens obliga a introduir una adreça de correu electrònic per rebre en ella l’enllaç de descàrrega del fitxer convertit.

La de Pdf2doc.com és una pàgina especialment recomanable per a algú que vulgui convertir PDFs en formats de Word que vagin més enllà de l’extensió més habitual. Aquesta pàgina permet convertir l’arxiu a les extensions de .DOC, .DOCX i fins i tot .TXT.

Després, també tenim pàgines que, sense estar enterament dedicades a un únic format, tenen entre les seves funcions l’opció d’obtenir un document Word a partir d’un PDF. Aquest és el cas de webs com Smallpdf.com, Pdfonline.com o Convertio.co.

 

2: Páginas para convertir un PDF en una imagen JPG

Però si no ens interessa modificar les dades del document, és probable que l’opció que millor ens venja sigui la de convertir el PDF en un JPG. El que estarem fent en aquest cas és crear una imatge de tot el document, i encara que aquest format té el desavantatge que no es pot editar, la imatge que es creu a partir del nostre PDF tindrà alta resolució i ens permetrà fer zoom en qualsevol part del fitxer.

La pàgina més recomanable per convertir PDF a JPG és la de Pdf2jpg.net. Entrem a la pàgina, premem sobre el botó de “Choose a PDF file”(de fins a un màxim de 25 MB de pes) que apareix a baix a l’esquerra, després triem la qualitat del JPG que volem descarregar i, finalment, estrenyem el botó de “Convert PDF to JPG”. A més, una dada curiosa d’aquesta web és que finança la plantació d’un arbre per cada 5.000 fitxers convertits.

 

 

Però hi ha més webs d’aquest tipus. Si la primera pàgina no t’acaba de convèncer, prova també a fer la conversió amb Pdftoimage.com, Ilovepdf.com o Freepdfconvert.com, així com també li podem donar una oportunitat a Smallpdf.com o, si volem fer la conversió al revés, Jpg2pdf.com.

 

3: Pàgines per convertir un PDF en Excel i programes útils

Per acabar amb les pàgines de conversió de PDFsonline, no podem oblidar parlar del format Excel. Un document amb extensió .pdf també es pot convertir en un Excel, i per a això hem d’esmentar de nou una eina gratuïta de Nitre disponible en Pdftoexcelonline.com. Si aquesta no funciona, també existeixen altres alternatives com la de Pdftoexcel.com, la de Freepdfconvert.com o la dOnline2pdf.com.

Totes aquestes conversions també es poden fer a través de programes instalables en Windows. OpenOffice Writer té diferents funcions relacionades amb la conversió de PDFs, és de descàrrega gratuïta i es pot instal·lar seguint aquest enllaç. Si busquem una mica més professional, el programa de Tova Acrobat Standard DC és una de les millors eines per treballar amb el format PDF (es pot descarregar des d’aquí, però costa 15,72 euros al mes).

En el cas dels dispositius amb Android, les aplicacions més recomanables de Google Playper fer una conversió són PDF Converter Pro, OfficeSuite o, en el cas que el que ens interessi sigui convertir cap a un PDF, PDF Converter: Documents to PDF.

 

Notícia original de nobbot.com | “Cómo convertir un PDF a JPG, Word, Excel y otros formatos”

Leave A Comment