[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Has de comparar arxius similars per veure els canvis? Per si no ho sabies, Windows 10 t’ofereix la possibilitat de fer-ho de manera nativa i sense necessitat d’aplicacions de tercers. T’expliquem què és el que has de fer pas a pas.

 

Hi ha ocasions en què necessitem comparar dos arxius similars, per exemple per comprovar si un fitxer ha estat modificat, determinar els canvis realitzats en un script o comparar arxius de text simples

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Per si no ho sabies, Windows 10 et permet dur a terme aquesta tasca de manera nativa, sense haver d’instal·lar aplicacions de tercers. Això és possible gràcies a fc, una eina de línia d’ordres integrada en el sistema operatiu amb què pots comparar dos arxius similars o la versió més recent amb tots els altres arxius a la mateixa ubicació. A més, també et permet consultar si s’han produït canvis a nivell de text, o en mode Unicode, ASCII o binari.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A continuació t’expliquem pas a pas com comparar arxius en Windows 10 de manera nativa:

  •  Escriu Símbol de sistema en el cercador de Windows 10 i selecciona l’opció Executar com a administrador que apareix a la columna de la dreta.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”47072″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  • A continuació has d’introduir comanda per buscar la carpeta amb els arxius que vols comparar, per exemple “cd C: \ Users \ EURid \ Downloads” (sense cometes). Toca la tecla Enter.
  • Ara, escriu la comanda per comparar dos arxius similars, “fc archivo1.txt archivo2.txt” (sense cometes). Substitueix els noms d’exemple pels noms dels teus arxius, i pressiona la tecla Enter. L’eina fc t’indicarà si s’han trobat diferències i altra informació d’interès.
  • Per comparar dos arxius similars en mode ASCII, escriu aquesta comanda: “fc / L archivo1.txt archivo2.txt” (sense cometes) i prem a Enter.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”47078″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  • Si el que vols és comparar dos arxius que només tenen la primera línia diferent, utilitza aquesta comanda: “fc / a archivo1.txt archivo2.txt” (sense cometes) i toca a Enter.
  • Per comparar dos arxius en Unicode introdueix aquesta comanda “fc / o archivo1.txt archivo2.txt” (sense cometes) i prem a Enter.
  • Fes servir aquesta comanda per comparar tots els fitxers TXT de la mateixa carpeta amb un altre arxiu de text: “fc * .txt archivo1.txt” (sense cometes) i fes clic a Enter.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Notícia Original : ComputerHoy[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment