Probablement el teu router WiFi té una antena o varies antenes, que has de col·locar en la posició correcta si no vols que la teva cobertura pateixi per això. Tot i que la majoria de les antenes són omnidireccionals (propagant ones en totes direccions) això no vol dir que no puguis recórrer a algun truc perquè el teu mòbil o PC rebin millor senyal.

Segurament t’estàs preguntant com es col·loquen les antenes del router WiFi correctament. No és complicat, encara que hi ha alguns conceptes clau que has d’entendre abans de tractar de manipular-les. Si ho has estat fent malament, és gairebé segur que notaràs la millora pel que fa corregeixis la seva posició.

Així es propaga el senyal del WiFi des de l’antena

Per molt omnidireccional que sigui el senyal, això no vol dir que es propagui de la mateixa manera en totes direccions. Les ones emeses pel router tenen forma de disc, és a dir, que des del punt en què s’emeten s’expandeixen de forma perpendicular a l’antena.

A la imatge que adjuntem a continuació es pot veure perfectament com es propaga el senyal:

Com has de col·locar les antenes WiFi del router i dispositius

Ara anem amb el veritablement important: ja saps quina direcció prenen les ones una vegada que surten de la teva antena, només queda que calculis en quina posició han de rebre el senyal teus dispositius.

El normal és que col·loquis el portàtil, la TV o la consola en el mateix pla en el qual hi ha el router, és a dir, a la mateixa altura i si pot ser sense obstacles directes interposant-se entre ells.

No obstant, en la majoria dels casos la posició correcta de l’antena del router WiFi és vertical. Així no arriba amb més intensitat el senyal al sostre i el terra, dos plans en què segurament no tens cap aparell connectat.

La cosa canvia si el router està en un lloc alt o poc accessible. Llavors has de orientar l’antena en conseqüència per no desaprofitar senyal en plans elevats o en els quals no hi ha res connectat.

Article original de : Computer Hoy

Leave A Comment