Tots els routers porten una contrasenya per defecte per connectar-se a la xarxa WiFi. No obstant això, aquest senyal és una de les primeres coses que hauries de canviar al teu router a connectar-lo. Aquí t’expliquem com canviar la contrasenya del WiFi del teu router.

La contrasenya del WiFi de casa teva és un dels tresors que millor hauries de guardar ja que és una porta d’accés silenciosa per tota la teva xarxa WiFi. Aquí descobriràs per què has de canviar la contrasenya del WiFi i com fer-ho pas a pas.

A cada router se li assigna una clau d’inscripció única per la seva xarxa WiFi. Aquesta contrasenya del WiFi sol ser una combinació de números i lletres majúscules i minúscules que apareix en una etiqueta del router.

Llavors, si és única, ¿ per què hauria de canviar la clau del WiFi ? El problema és que els fabricants utilitzen una sèrie de patrons per generar aquestes contrasenyes del WiFi i hi ha bases de dades que imiten aquests patrons per generar contrasenyes. Amb una mica de paciència i alguns intents, l’aplicació pot “encertar” la clau del teu WiFi i connectar-se a la teva xarxa, de manera que els teus dispositius quedarien exposats.

De fet, aquest és un dels mètodes més senzills per robar el WiFi del veí o connectar-se a les xarxes WiFi que tens al voltant. Aquest és el principal motiu pel qual hauries de canviar la clau del WiFi de casa teva .

Això sí, en canviar la contrasenya de connexió al WiFi de casa teva no has de debilitar la seva fortalesa, en cas contrari, fins i tot podrien endevinar sense necessitat de cap algorisme que processi desenes de milers de clau. No posis en risc la seguretat de la teva xarxa establint 1234 o ABCD com a contrasenya.

Com canviar la contrasenya del WiFi en un router

Abans de res, volem advertir-te que cada fabricant utilitza una estructura de menús de configuració diferent en els seus routers, pel que és possible que no et apareguin les seccions i apartats tal com te’ls descrivim.

No obstant això, les nostres indicacions et serviran com a pista aproximada per trobar i reconèixer els diferents apartats que has de visitar. Els fabricants acostumen a posar les funcions més o menys en els mateixos apartats, encara que els enunciats dels menús poden variar.

En primer lloc, has d’accedir a les opcions de configuració del teu router. Si no saps com fer-ho, aquí t’expliquem com s’accedeix al router WiFi independentment del model i companyia amb la tinguis contractada la teva connexió a Internet.

Un cop has accedit al menú de configuració del teu router, veu els Ajustaments de WiFi i allà trobaràs la informació sobre el nom de la teva xarxa WiFi, el xifrat de seguretat que està fent servir i, finalment, la contrasenya del WiFi de casa teva.

Només cal canviar la contrasenya actual del WiFi en el quadre indicat, per una altra que tu mateix hagis generat. Recorda que ha de ser segura i has recordar-la ja que la necessitaràs per connectar els teus dispositius.

Quan acabis, fes clic a Desa per activar la nova del WiFi .

Com canviar la contrasenya del WiFi en un router Movistar

Els que tinguin contractada la seva connexió a Internet amb Movistar probablement sabran que poden canviar la contrasenya del WiFi del seu router Movistar de dues formes diferents.

La primera d’elles és la tradicional en la qual has d’accedir a les opcions de configuració del router escrivint a la barra d’adreces del navegador l’URL del router (192.168.1.1) i introduint la clau d’accés a la configuració del router que trobaràs a la part de baix del router.

Un cop has accedit, només has de desplegar el menú i accedir a l’apartat WiFi . Aquí trobaràs el camp amb el nom de la teva xarxa WiFi i el que et permetrà canviar la contrasenya de connexió a la teva WiFi .

A continuació, al menú de configuració del router, feu clic sobre el quadre Wifi / contrasenya per configurar la xarxa WiFi de 2,4 GHz o Wifi Plus / Contrasenya per la de 5 GHz. En l’apartat Contrasenya Wifi , marca la casella Veure contrasenya i canvia la contrasenya actual per una nova contrasenya al quadre Clau Wifi .

Quan acabis d’establir aquesta contrasenya, fes clic al botó Desa els canvis que ha aparegut a la part inferior per aplicar els canvis.

Com canviar la contrasenya del WiFi des del mòbil

Les principals companyies de telecomunicacions també permeten configurar els paràmetres de la connexió teu WiFi des d’una app instal·lada al teu mòbil.

Per exemple, Movistar permet canviar la contrasenya del WiFi des del mòbil . Només necessites instal·lar l’app Movistar Smart WiFi i connexió amb els teus credencials de Movistar.

Després, toca sobre la icona La meva xarxa a la barra inferior i toca sobre la icona del llapis per editar les dades de la xarxa Wifi. Des d’aquest apartat podràs canviar tant el nom que mostra la teva xarxa, com la clau de la teva xarxa WiFi des del teu mòbil.

La mecànica és molt similar a les apps d’altres companyies com Yoigo, Orange, Jazztel o Vodafone. Només has d’obrir a l’app instal·lada al teu mòbil, accedir a l’apartat de configuració de la teva xarxa WiFi i canviar la clau del teu WiFi des del mòbil . Més fàcil impossible!

Leave A Comment