Com els explicàvem a principis de desembre de 2019, encara era possible actualitzar a Windows 10 gratis des de qualsevol ordinador amb Windows 7 o Windows 8 / 8.1. Això, a punt d’acabar el primer trimestre del 2020, segueix sent veritat.

A més, el procés és bastant senzill, i en general has de seguir pocs passos per actualitzar el teu equip a un sistema que sí que té suport, a diferència de Windows 7, i que ofereix una experiència d’usuari molt superior a Windows 8.1.

Què he de fer abans d’actualitzar a Windows 10

El primer pas és bastant important: fes un suport dels teus arxius més importants. Hauries de guardar tots aquells documents, fotos, i altres dades que no vulguis perdre en cas de qualsevol problema en una unitat externa.

Per això pots utilitzar des d’una memòria USB, a un disc dur, o recórrer a algun servei d’emmagatzematge en el núvol. El següent és comprovar que tens una llicència vàlida de Windows 7 o Windows 8 al teu ordinador, i per això necessitarà el següent:

Com actualitzar gratis a Windows 10

 

 

El primer que necessitaràs és comprovar si el teu ordinador és compatible i que a més compti amb llicència vàlida. Aquest procés ho fa automàticament l’eina de creació de mitjans de Microsoft que has de descarregar aquí.

Un cop descarregada en qualsevol carpeta, fes doble clic sobre l’arxiu MediaCreationTool1909.exe que acabes de baixar. Accepta els termes de llicència, i en la finestra que apareix després selecciona l’opció “Actualitzar aquest equip ara” i fes clic a Següent.

 

 

Ara, després de fer diverses comprovacions per saber si el teu equip és compatible i té a més una llicència vàlida, sabràs si pots actualitzar o no. Si reps un avís que has ingressar una llicència per poder actualitzar i no comptes amb una, segueix llegint que a baix et dóna una altra opció.

Tard o d’hora veuràs una nova finestra en la qual hauràs de decidir quin tipus d’instal·lació voleu: conservant arxius, o instal·lant només Windows i esborrant tot (actualització en net). L’eina et va a guiar en tot moment i no has de triar massa coses.

 

 

Quan comenci la instal·lació i Windows comenci a copiar fitxers i altres, el procés pot prendre hores depenent del teu maquinari, si el teu equip és força vell i té un disc dur lent, pots passar una bona estona esperant.

L’activació de sistema s’hauria de fer de forma automàtica i la teva llicència quedarà associada permanentment al teu maquinari. Per comprovar això només has d’anar a la configuració de sistema (pressiona tecla de Windows + I), selecciona Actualització i seguretat i al menú de la dreta fes click a Activació. Pots activar la teva llicència digital o comprovar que es va activar per si sola.

No tinc llicència de Windows vàlida puc actualitzar a Windows 10?

 

En teoria pots utilitzar Windows 10 gratis amb, o sense llicència. Per a això tens un parell d’opcions. La primera és fer una instal·lació neta de Windows 10 creant un disc d’arrencada USB. Si no saps com crear un USB d’arrencada amb Windows, pots llegir aquest pas a pas.

En realitzar una instal·lació en net de Windows 10 d’aquesta forma, no hauràs d’ingressar una llicència, pots saltar aquesta part durant el procés i deixar-ho per a després. Windows 10 no només s’instal·larà de qualsevol manera sinó que podràs usar-lo sense gairebé cap limitació excepte poder canviar els colors i fons de pantalla, i tindràs una mínima filigrana indicant que no està activat.

Sempre pots comprar una llicència de Windows 10 en el futur. O, la teva segona opció és unir-te al programa Insider de Microsoft per provar versions preliminars de Windows 10 i accedir al sistema de manera completament legal, solament que seràs un betatester gratis per a això.

 

 

Notícia original de Genbeta | “Com actualitzar a Windows 10 gratis al 2020”

Leave A Comment