Ja pots provar la manera fosc de Google Chrome, una característica experimental que arribarà aviat a tots els usuaris d’aquest navegador web.

 

Fa ja diversos mesos que es ve rumoreando amb la inclusió de la manera fosc a Google Chrome, cosa que finalment va confirmar la pròpia companyia, encara que sense donar una data definitiva de llançament.

 

Ara sembla que aquest llançament està més a prop que mai, i és que Google acaba d’activar el mode fosc en Chrome Canary, la versió de prova i experimental del seu navegador.

 

Per ara és una característica en fase beta, encara que normalment només passen unes poques setmanes -de vegades fins i tot dies- des que es prova una novetat a Canary fins que arriba a la versió estable del navegador.

 

Per sort, la versió Canary de l’aplicació està disponible per a tots en els següents sistemes operatius:

 

Això vol dir que només hi ha dos on no podràs provar la manera fosc de Chrome, i són Linux -totes les seves distribuciones- i iOS.

 

En tots els altres, s’activa exactament de la mateixa forma. Et anem a explicar com fer-ho en la versió d’escriptori i d’Android, encara que bàsicament només has de repetir el procés en una i altra.

 

 

Descàrrega i instal·la Chrome Canary

 

En els enllaços que pots veure a dalt està disponible per descarregar Chrome Canary, la versió de prova i desenvolupament del navegador. És totalment gratuït, encara que això sí, tingues en compte que és molt més inestable que la versió definitiva de l’aplicació.

 

Hi pot haver alguns errors i bugs, encara que no té per què. La major part del temps funciona amb total normalitat, això sí, amb algunes funcions experimentals que no estan en l’edició estàndard.

 

Pesa unes desenes de MB, així que instal·la sense problemes al teu mòbil o PC.

 

 

 

Activeu aquesta opció a les Chrome Flags

 

Ara arriba l’hora de la veritat: com activar la manera fosc en Chrome des dels configuració avançada.

 

Per si no ho saps, una cosa és la configuració del navegador i una altra de diferent són les anomenades Flags, una mena de menú ocult des del qual pots modificar alguns aspectes només aptes per a usuaris experts.

 

  1. Per entrar a aquest menú només has d’obrir Chrome -en aquest cas Canary- i escriure “chrome: // flags” (sense cometes). S’obrirà una web en la qual has de buscar un menú anomenat # enable-android-web-contents-dark-mode.
  2. Ara prem sobre el botó de Default i activa aquesta característica.
  3. Reinicieu el navegador.
Si per algun motiu vols desactivar aquesta manera, només has de repetir el procés al revés. Evidentment, en estar encara en fase de proves és una característica limitada, ha de millorar amb el temps.

 

 

Això vol dir que quan arribi a Chrome segurament serà un menú molt més a la vista, un simple botó en els Paràmetres. També hi haurà gairebé amb total seguretat l’opció de programar la manera fosc perquè salti a una determinada hora del dia.

 

Però per a això caldrà esperar, i és que de moment Google no diu res sobre quan arribarà definitivament la manera fosc a la versió estable, encara que com hem dit anteriorment, segurament és qüestió de setmanes.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Cómo activar el modo oscuro en Google Chrome”

Leave A Comment