Moltes vegades en parlar de velocitat en la nostra connexió a Internet i queixar-nos del servei que ofereix el nostre ISP passem per alt una dada. La gestió que nosaltres mateixos podem fer des del nostre equip ja sigui ordinador, mòbil o tablet, per millorar-ho.

 

És alguna cosa que podem fer canviant els valors de les DNS (Sistema de Noms de Domini) que vénen establertes pel nostre operador. Alguna cosa que podem realitzar nosaltres mateixos seguint uns passos molt senzills.

 

Però abans de seguir, sabem que són les DNS?Es tracta d’un aspecte fonamental a l’hora de gestionar la nostra connexió a la xarxa són les DNS. Per mitjà d’aquests servidors el sistema poden traduir els noms de domini o URLs a l’adreça IP de manera que el nostre equip pot establir comunicació. Dit així veiem com són un nexe d’unió fonamental.

 

Cada proveïdor d’Internet té les seves pròpies DNS però a més es pot optar per usar les DNSque proporcionen empreses com Google, Cloudflare o OpenDNS. Són servidors DNSalternatius als de les operadores que funcionen realment bé.

 

Si usem DNS externs com els de Google o OpenDNS podem augmentar la velocitat de resposta en buscar una pàgina o afegir una capa extra de seguretat per evitar, per exemple, atacs DDoS i fins i tot per evitar bloquejos d’accés a determinades pàgines web. Modificar aquests paràmetres des del nostre ordinador és tremendament fàcil i aquí t’expliquem com.

 

Passos a seguir

Per a això anem a acudir al menú “Configuració” de Windows 10 que com ja sabem es troba en la roda dentada que apareix a la zona inferior esquerra de la pantalla. Una vegada dins busquem l’apartat “Xarxa i Internet” en el qual trobem totes les opcions per gestionar la nostra connexió a Internet.

 

 

 

En funció de si la connexió es realitza per mitjà de Wi-Fi o de cable Ethernet, haurem de triar una o una altra opció, però no cal preocupar-se, doncs el procés és bàsicament el mateix.

 

 

Hem de buscar l’opció “Canviar opcions de l’adaptador” i així accedir al panell de “Connexions de xarxa”. Veurem la nostra connexió i fem clic amb el botó dret del ratolí o trackpad.

 

 

 

Veurem un menú emergent i d’entre les possibilitats que ofereix triem l’opció “Propietats”.

 

 

 

Veurem una nova finestra amb un llistat d’opcions i d’entre totes triem “Protocol d’Internet versió 4 (TCP/IPv4)” i la seleccionem per després punxar sobre Propietats.

 

 

 

 

Una vegada hem entrat en propietats només hem de prémer en l’opció “Usar les següents adreces de servidor DNS” i introduir les adreces de DNSque volem usar. En el meu cas he optat per les de CloudFlare (1.1.1.1 i 1.0.0.1) . Una vegada afegides només queda prémer sobre Acceptar i ja tindrem el nou valor configurat.

 

 

Notícia original XatakaWindow  | “Mejorar la navegación desde nuestro PC en casa es muy fácil con sólo cambiar los servidores DNS: te enseñamos cómo hacerlo”

Leave A Comment