• Apple i Google estan treballant en equip per desenvolupar una eina que permet rastrejar els contagis de Covid-19.
  • Si una persona comunica que està contagiada, de forma anònima, tots aquells que han estat a uns metres d’ella rebran un avís.
  • L’eina ja està disponible des d’avui mateix.

A partir d’avui ja està disponible l’eina que han desenvolupat Apple i Google de forma conjunta, per rastrejar els contagis de Covid-19.

Es pot accedir-hi amb l’actualització 13.5 de iOS, mentre que els usuaris de Google la podran obtenir a partir d‘una actualització de Google Play. Google i Apple asseguren que han distribuït l’API a 22 països i a diferents estats.

Amb aquesta eina es pretén que els governs i autoritats locals puguin dur a terme un seguiment dels contagis del coronavirus sense importar el mòbil que facin servir, ja que és la mateixa eina per iOS i Android, i a més comparteixen dades, per dur a terme un seguiment global.

 

Els primers usuaris a rebre-la semblen que seran els usuaris de iOS, ja que està inclosa en l’actualització iOS 13.5, que ha començat a distribuir-se fa unes hores.

Un cop instal·lada l’aplicació, els usuaris de iOS podran accedir a la pestanya Privadesa de Configuració. Aquí apareixerà l’opció Salut, on es podrà veure quines aplicacions fan servir aquest sistema de detecció que les empreses posaran en mans dels governs perquè puguin treballar en les seves pròpies versions.

 

Aquí podem veure com serà aquesta app, i les notificacions, en la versió americana. Serà molt similar a l’espanyola:

 

aplicacion coronavirus

A Android serà molt similar. Però cal tenir clar que no es tracta d’una app que nosaltres podem descarregar i utilitzar directament. El que Apple i Google han fet és desenvolupar l’API, l’eina que permet rastrejar els mòbils i crear la base de dades amb els contagis. Però són els governs i altres autoritats els que faran servir aquesta API per desenvolupar la seva pròpia app, així que encara pot trigar unes setmanes.

Com funcionarà aquesta eina? Quan dues persones que tinguin una app de seguiment de COVID-19 instal·lada s’acosten amb el Bluetooth activat, que només té un abast d’uns metres, intercanvien una clau anònima.

 

Si una d’aquestes persones, dies després, detecta que té el coronavirus i ho comunica a l’app (sempre de forma anònima), totes les persones amb les que ha intercanviat la seva clau rebran un avís al mòbil indicant que han estat en contacte amb una persona contagiada.

Per descomptat això no vol dir que elles ho estiguin, però és molt útil per prendre precaucions si tenen persones de risc a prop, o per fer-se una prova. I les autoritats poden rastrejar els contagis, per prevenir possibles brots.

Notícia original de Computerhoy | “Avui arriba l’eina de detecció de COVID-19 d’Apple i Google”

Leave A Comment