Xbox One X que s’ha presentat aquest cap de setmana a Los Àngeles

Aquesta nova consola la van presentar aquest dilluns amb el nom de Xbox One X i aspira a despuntanr-se fort de la seva competidora PlayStation 4.

En què destaca la Xbox One X?

La Xbox One X disposa de joc natiu en 4K. Es tractaria de la resposta a la PlayStation 4 Pro que ja tenia 4K.

Però aquí no es queda tot, ja que les característiques tècniques són molt potents pel que estem acostumats en el món de les consoles de sobretaula. Les especificacions completes són:

  • Processador | 8 núclis AMD x86 (2,3 GHz)
  • GPU | 40 unitats de computació (fetes a mida) a 1172 MHz
  • Memòria | 12GB GDDR5 (326 GB/s)
  • Disc dur | 1TB
  • Lector | 4K UHD Blu-ray

La novetat està en els 6 Teraflops de la seva targeta gràfica, força lluny dels 4 Teraflops de la PlayStation 4 Pro o dels 1,5 de la Xbox One S.

També destaquen les seves 12GB de memòria gràfica, que ofereixen un ample de banda de 326 GB/s que segur que aporten una experiència en els jocs increïble.

El 4K també va més enllà i permetrà carregar discs Blu-ray/DVD en 4K tant siguin jocs com vídeos o fins i tot reproduir continguts en aquesta resolució de Netflix o Amazon Video. Pel so disposem de la tecnologia Dolby Atmos.

En quan a la capacitat té 1 TB que potser se’ns quedarà una mica curt tenint en compte que els vídeos i jocs en 4K ocupen molta capacitat. Encara que gràcies a que disposa de 3 entrades USB 3.0 podrem connectar algun disc dur extern per augmentar la capacitat.

Retrocompatibilitat amb els jocs

No hi haurà problema en jugar a videojocs que han estat creats per l’anterior Xbox One ja que tots seran compatibles, fins i tot els retrocompatibles amb la Xbox 360 també ho seran.

Un detall important és que els desenvolupadors que ho desitgin podran adaptar els videojocs que ja estan a la venta en 1080p en l’anterior Xbox One per la nova Xbox One X per tal de poder disfrutar d’una experiència 4K, encara que aquell joc no hagi estat desenvolupat expressament per aquesta consola.

Tampoc hi haurà jocs exclusius per aquesta consola sinó que tot l’ecosistema Xbox One podrà jugar als mateixos jocs, tinguis la consola que tinguis (One, One S o One X).

Preu i disponibilitat

Després de moltes especulacions el preu serà de 499€ i estarà disponible a partir del 7 de novembre en les botigues habituals, ben a punt per la campanya de Nadal.

 

 

Notícia original de Racó Català i PCatalà “La consola més potent del món arribarà a les botigues catalanes el 7 de novembre”

Leave A Comment