Intel anuncia els processadors Core de vuitena generació

El gegant del xip ha anunciat oficialment els processadors Core de vuitena generació i baix consum basats en l’arquitectura Kaby Lake R, una línia que marca un avanç important enfront dels actuals Core de setena generació.

Sí, Intel ens ha agafat per sorpresa i ha anunciat que els Core 8000 sèrie O no estan basats en Coffee Lake sinó en Kaby Lake R, la qual cosa suggereix que la primera podria quedar reservada als processadors d’alt rendiment per a consum.

Amb els Core de vuitena generació Intel ha mantingut el procés de fabricació de 14 nm++però ha millorat el rendiment brut (IPC), l’eficiència (millor relació rendiment per watt consumit) i ha elevat el comptatge de nuclis dels Core i3, Core i5 i Core 7.

Segons ha confirmat el gegant de Santa Clara en la presentació els nous Core de vuitena generació ofereixen un augment de rendiment aproximat del 40% enfront de Kaby Lake, xifra que pot arribar al 100% (el doble) si fem una comparativa amb equips que utilitzen processadors amb cinc anys d’antiguitat.

 


Com podeu veure en la imatge que acompanyem Intel manté la divisió que ha vingut utilitzant fins ara per diferenciar els equips als quals van dirigits els seus processadors Core:

Sèrie I: dispositius molt petits i lleugers sense ventiladors.
Sèrie O: portàtils, convertibles, PCs i equips de baix consum.
Seriï H: portàtils i estacions de treball on importa més el rendiment que el consum.
Seriï S: els processadors per PCs d’escriptori, incloent els tot en un i els equips “mini”.

 

 

Més nuclis per a un major rendiment

Ha estat sens dubte una de les novetats més importants. Amb els Core de vuitena generació Intel s’ha centrat a millorar el rendiment a nivell CPU i tot apunta al fet que ho ha aconseguit.

 

 

En la imatge adjunta veiem que els Core i5 sèrie 8000O i Core i7 sèrie 8000O tindran tots quatre nuclis i vuit fils gràcies a la tecnologia HyperThreading, un avanç important enfront de la generació anterior ja que els Core sèrie 7000 estan limitats a dos nuclis i quatre fils.

 

 

Més rendiment però sense sacrificar eficiència, ja que es manté el TDP de 15 watts. Gràcies a això és possible incrementar les possibilitats dels portàtils més lleugers del mercat, millorant el seu acompliment, la seva autonomia (prometen fins a deu hores de durada de la bateria) i la seva eficiència.

 

 

Per la seva banda els processadors Core de vuitena generació per a sobretaula donaran el salt als sis nuclis i dotze fils en els Core i7; sis nuclis i sis fils en els Core i5 i quatre nuclis i quatre fils en els Core i3.

 

 

Intel ha confirmat que els primers equips amb processadors Core sèrie 8000 arribaran a partir del mes de setembre. Els processadors per a equips d’escriptori estaran disponibles a partir del mes d’octubre.

 

 

Notícia original de Muycomputer.com | “Intel anuncia los procesadores Core de octava generación“

Leave A Comment