Sembla ser que AMD està aconseguint moure de la seva cadira a Intel amb l’aparició de Ryzen, i ja era hora, per que s’estava mantenint molt conservadora en el mercat que domina a plaer.

La pressió l’acabem de comprovar en el present Computex 2017, on Intel s’ha dut nova artilleria dins de la denominació “X Series”. Aquí ens trobem nous processadors SkyLake i Kaby Lake, però principalment el que ens crida l’atenció és el Core i9 amb 18 nuclis.

En total nou processadors nous, dels quals 4 són versions de l’esmentat Core i9, i la resta, doncs nous Core i5 i i7, més potents i amb més nuclis. Tots ells van a funcionar sobre el sòcol 2066, placa Intel X299.

Nou processadors, nou preus

Intel és conscient que AMD ha cridat l’atenció amb Ryzen, era hora de presentar novetats cridaneres

Tota una gamma de processadors ideada per complir amb les exigències de jugadors i creadors de contingut visual, però amb molts graons diferents: tenim un Core i5-7640X que arrenca la família i costa 242 dòlars, i podem arribar fins al Core i9-7980XE, pel qual ens van a demanar 1.999 dòlars.

No ens espantem amb els Core i9, Intel ha decidit posar uns quants de graons per sota, amb un model d’accés anomenat Core i9-7900X: per 999 dòlars tenim 10 nuclis, 14nm, 140W i 3,3 / 4,3GHz.

Espero que no ens emboliquem massa amb les noves denominacions, hi ha processadors Core-i9 de la família Skylake-X amb 10, 12, 14, 16 i 18 nuclis. En el model topall de gamma dels 18 nuclis amb hyperthreading ens porten fins als 36 fils.

La vuitena generació

A més de la nova família Core X, és interessant comentar que Intel ha parlat una mica sobre la vuitena generació de processadors que ha de venir, coneguda internament com ‘Coffee Lake’: asseguren que seran un 30% més potents que els Kaby Lake, i això que deien que no anava a ser una revolució.

Leave A Comment