Des que treus el teu nou smartphone de la seva caixa, comença el seu camí cap a l’obsolescència. Trist, però cert. Si el teu mòbil va més lent que mai i no saps que fer, aquí t’assenyalem un culpable: les apps que ralenteixen Android i que acaparen recursos. No són l’únic responsable, però millor tenir-les controlades. Després, ja és la teva decisió si mantenir-les instal·lades o no.

 

 

FACEBOOK I MESSENGER

Comencem sense embuts. Una de les apps més utilitzades és també una de les més analitzades. Facebook i Facebook Messenger són autèntics devoradors de recursos en el teu smartphoneAndroid. Un dels principals problemes de la appde Mark Zuckerberg és que té multitud de funcions que estan actives en segon pla, és a dir, encara que no estiguis usant l’aplicació.

Així, ambdues apps consumeixen més memòria RAM del normal, la qual cosa fa que la resta de programes triguin fins a un 15% més a iniciar-se. A més, algunes proves assenyalen que les bateries dels smartphones Android amb Facebook duren un 20% menys. Si no vols deixar de costat aquesta xarxa social, tens les opcions de Facebook Lite (en app) o pots obrir-ho directament des del navegador.

 

apps que ralentizan android facebook

 

CLEAN MASTER I SIMILARS

Et prometen optimitzar el teu smartphone, però fan just el contrari. Les aplicacions de neteja deixen residus en la memòria del teu mòbil Android que ralenteixen el seu rendiment. També consumeixen bateria amb cada neteja.

Alguna cosa similar ocorre amb les apps tipus task killer, que tanquen tots els processos oberts i prometen millorar el rendiment. El problema és que tanquen processos necessaris que, tot seguit, es tornen a iniciar, consumint bateria i recursos. Si vols optimitzar-ho, ho pots fer manualment. T’ho expliquem més a baix.

 

ANTIVIRUS

Sí, existeixen virus per smartphones, però si caminem amb cura i ens dediquem a descarregar les apps i el contingut de plataformes oficials (com Google Play) no existeixen riscos. A més, per als antivirus que prometin sistemes antirrobo, Android compta amb un sistema propi (que hem d’activar en els ajustos de seguretat) per manejar el smartphone de forma remota.

 

CURA AMB EL BLOATWARE

Molt s’ha parlat de les apps que vénen preinstaladas en els smartphones, conegudes com bloatware. Les vulguis o no, aquí estan, i són apps que ralenteixen Android. Algunes es poden desinstal·lar fàcilment, però unes altres mai abandonaran el teu telèfon. Això sí, sempre les pots desactivar perquè no funcionin en segon pla. I no et deixis enganyar, perquè vengen preinstaladas no significa que siguin inofensives.

Segons l’informe de Avast sobre el rendiment d’aplicacions Android, 10 de les apps que més recursos consumeixen vénen preinstaladas en el nostre smartphone.

 

  • Duplicitats de Samsung Electronics. Per a aquells que tinguin un Android de marca Samsung i ho notin lent, millor començar a desactivar AllShare, ChatON i Push Service. Segons Avast, consumeixen més recursos que cap altra app. Tampoc està altre eliminar appsduplicades, com la tenda d’aplicacions de Samsung, que no té gens que no estigui en Google Play.

  • Google, avantatges que mengen recursos. Com viure sense Google Maps. Sembla que ja no podem anar a comprar el pa sense el servei de mapes de Google. Segons Avast, és la sisena app preinstalada que més recursos consumeix. Si no vols renunciar a ella, pensa almenys en unes altres que, segurament, usis menys, com Google Play Music, Google Play Kiosko, Google Plus o Hangouts.

 

apps que ralentizan android de google

 

 

ULL AMB ELS WIDGETS I ELS FONS ANIMATS

Tenir la previsió del temps en la teva pantalla pot ser útil. O potser necessites el calendari amb totes les teves cites i reunions del mes. No obstant això, els widgets consumeixen molts recursos, ja que necessiten estar permanentment actualitzats. Si el teu mòbil va lent, hauries de pensar a treure’ls de la teva pantalla.

Alguna cosa semblança ocorre amb els fons animats, encara que la seva utilitat estigui més discutida. El millor és que vagis a Ajustos/Pantalla/Fons de pantalla i triïs una foto o un dels fons predeterminats. La memòria i la bateria de la teva Android t’ho agrairan.

 

OPTIMITZA EL TEU ANDROID MANUALMENT

No et fa falta Clean Master ni cap app especial. Existeixen diversos passos senzills que pots fer per guanyar velocitat en la teva smartphone (a més, clar, de desinstal·lar totes les apps que ja hem comentat).

  • Esborra la memòria caché. Normalment, les apps guarden dades en la memòria del telèfon, encara que no les estiguem usant. Així, quan les tornem a obrir, s’iniciaran més ràpid. Aquestes dades es poden acumular en grans quantitats i ralentir el nostre Android. En Ajustos/Emmagatzematge/Dades emmagatzemades en caché, pots eliminar-los de cop i guanyar espai. També pots fent-ho anar aplicació per aplicació.

  • Tanca les aplicacions recents. Les apps de Android es queden sempre obertes en segon pla. El sistema operatiu està preparat per a això i hauria de gestionar els recursos sense problema. Així i tot, no és un mal hàbit tancar-les des del botó d’aplicacions recents.

  • Desactiva les animacions. Aquesta és una opció un pelín més complicada, però igualment útil. Les animacions de Android fan que les transicions i interaccions del sistema semblin més fluïdes. No obstant això, aquesta funció consumeix bastants recursos.

    Per desactivar-la, hem d’entrar a Opcions de desenvolupament. Per a això, hem d’anar a Ajustos/Informació del telèfon i prémer set vegades en Nombre de compilació. Llavors apareixerà un missatge que les Opcions de desenvolupament estan activades. Allí anem a Animacions i les desactivem.

 

Si malgrat aquests consells, el teu smartphone segueix funcionant lent, és probable que el seu problema estigui en el maquinari. És a dir, que el teu mòbil Android no sigui prou potent com per treballar amb els teus apps preferides. Per molt que ho cuidem i ho tinguem optimitzat, és cert que moltes aplicacions necessiten cada vegada més recursos, forçant el canvi de terminal si es vol estar al dia.

 

Notícia original de nobbot.com | “Estas son las apps que ralentizan Android y deberías desinstalar ya”

Leave A Comment