Spectre va ser una de les paraules que més van sonar en la indústria tecnològica durant tot 2018. Només començar l’any van sortir a la llum dues vulnerabilitats, Meltdown i Spectre que van afectar la majoria dels processadors instal·lats en els nostres ordinadors. A dia d’avui les grans companyies com Microsoft segueixen lluitant per eliminar els efectes que van deixar en els PC actualització de seguretat que, a canvi de “tapar” les vulnerabilitats, en alguns casos van reduir el rendiment dels processadors afectats .

Durant mesos aquestes dues vulnerabilitats van portar de cap a companyies com Microsoft, Google i Intel entre altres, que van haver de llançar pegats específics per solucionar els efectes que havien provocat en els seus dispositius. Els experts assenyalaven que per solucionar aquestes vulnerabilitats no quedaria més remei que penalitzar el rendiment de certs equips , i Microsoft va acabar reconeixent que aquesta solució afectava el rendiment dels PC .

Un any després, les companyies segueixen lluitant contra els contra els efectes dels pegats de seguretat de Metdown i Spectre . Microsoft ha anunciat una nova actualització que permetrà millorar el rendiment dels dispositius amb Windows 10 i que es basa en la integració de Retpoline un programari presentat per Google.

Google va desenvolupar Retpoline per contrarestar la variant 2 de Spectre i aconseguir millorar el rendiment dels pedaços que solucionaven aquesta vulnerabilitat en les plataformes de Linux i Windows. Arran d’això, els de Microsoft es van posar mans a l’obra per integrar Retpoline en Windows però a causa d’alguns problemes no ho han aconseguit fins ara.

Se suposava que arribaria als dispositius amb Windows 10 en l’actualització d’abril d’aquí a unes setmanes, però sembla que s’han avançat. A partir de l’1 de març, amb l’actualització de Windows 10 (Build 17763.348) s’ha començat a introduir una versió prèvia de Retpoline , la versió 1809, com expliquen en aquest bloc de Microsoft .

És a dir, que els dispositius que hagin habilitat l’actualització d’octubre de 2018 de Windows 10, podran comptar amb les millores de rendiment abans i no hauran d’esperar a l’arribada de la versió Retpoline 1903 amb l’actualització d’abril de 2019 .

Tot i això, si veus que no t’ha arribat encara aquesta actualització, no passa res, Microsoft està realitzant el desplegament de manera gradual pel que trigaran unes setmanes a arribar a tots els dispositius, el quals podran accelerar el temps de llançament d’aplicacions com Office en fins a un 25% més de velocitat.

Leave A Comment