Els assistents virtuals com Alexa, Google Assistant i Siri s’enfronten a un dilema ètic , necessiten escoltar als seus usuaris i gravar les converses per millorar la seva comprensió, però això envaeix la privacitat de les persones , així que les companyies estan buscant una opció per no infringir la llei, ni perdre la confiança del públic.

Google i Apple han decidit suspendre els enregistraments i escoltes dels seus assistents de manera temporal i buscar una nova fórmula per preservar la privacitat dels seus clients. Apple ha estat l’última a ser acusada d’espiar als usuaris de Siri sense el seu consentiment.

The Guardian informava la setmana passada que les empreses contractades per Apple per portar Siri escoltaven fragments de veu gravats per Siri en els quals es podia escoltar dades mèdiques, la compra de drogues i, fins i tot, a una parella mantenint relacions sexuals.
Tant Amazon com Google també han estat acusades d’aquesta mateixa pràctica. Les tres companyies al·leguen que és necessari per millorar la comprensió del llenguatge que tenen els seus sistemes d’intel·ligència artificial i que les respostes que donen els assistents siguin més reals i útils.

Darrere d’aquesta escolta hi ha treballadors d’aquestes empreses que es dediquen a revisar les gravacions , escoltar les converses privades dels usuaris i analitzar si l’assistent ha reaccionat correctament o, si per contra, s’ha activat per error i ha respost de manera inadequada .

Leave A Comment