Tots els mòbils porten aplicacions instal·lades de fàbrica que no fas servir, unes apps que ocupen espai, de manera que convé saber com esborrar aquest bloatware del teu telèfon.

 

Tots els mòbils Android -a excepció d’un parell de marques- porten aplicacions preinstal·lades. Aquestes apps ocupen un important espai en la memòria interna, i els fabricants ho solen posar molt difícil per desinstal·lar els programes que porten de fàbrica seus telèfons.

 

Però hi ha una solució. Existeixen formes de desinstal·lar aplicacions preinstal·lades en Android i eliminar el bloatware del teu Android, i no cal disposar de root per a això. El procediment exacte varia en funció de cada fabricant, i mòbils com els de, per exemple, Samsung disposen d’aplicacions concretes que permeten treure definitivante les aplicacions per defecte que menys s’utilitzen.

 

El fàcil o difícil que és desinstal·lar aquestes aplicacions de fàbrica depèn de fins a quin punt vulguis desfer-te d’elles. Si el que busques és que aquestes aplicacions no surtin a la pantalla del telèfon, és molt fàcil; si el que vols és esborrar-les perquè no ocupin espai, hauràs de seguir uns passos molt més concrets.

 

Però és igual que tinguis un mòbil de Samsung, Huawei, Sony, BQ o LG, i tampoc importa si tens KitKat, Lollipop o Nougat; si el que vols és esborrar les aplicacions que portava des del primer dia el teu telèfon, continua llegint.

 

 

Esborrar les aplicacions predeterminades en qualsevol Android

 

Tots els mòbils Android porten de sèrie una opció que permet desactivar les aplicacions preinstal·lades. Desactivar no és el mateix que desinstal·lar, però no per això hauries de deixar passar aquesta opció que t’ofereix el teu mòbil. Per què? Perquè és molt més útil del que creus.

 

Primer, desactivar les aplicacions instal·lades de fàbrica et permet que aquestes aplicacions deixin d’aparèixer a la pantalla del telèfon. Això vol dir que les icones d’aquestes apps ja no apareixeran a la llista d’aplicacions del telèfon, cosa que segurament hauràs pogut comprovar que en aquests icones no es pot aconseguir simplement arrossegant-los a la paperera.

 

 

Per desactivar una aplicació preinstal·lada (tant és que sigui del fabricant o de Google, funciona amb totes), els passos que has de seguir al teu mòbil són:

 

  • Entra en l’aplicació de Configuració.
  • Dirigeix-te fins a l’apartat de “Aplicacions”.
  • Busca l’aplicació que vols desactivar i prem sobre ella.

 

Finalment, prem sobre “Desactiva” i confirma l’operació fent clic sobre l’opció de “Desactiva aplicació”.
Si tornes a la pantalla principal del telèfon, veuràs que l’aplicació que has inhabilitat ja no apareix en cap lloc. Segueix ocupant espai en la memòria, però almenys ja no hauràs de veure-cada dia al telèfon.

 

No t’han servit aquests passos? Tens un Samsung Galaxy, 1 Huawei o un LG? continua llegint, hi ha un altre procediment per treure el bloatware en Android que et pot interessar.

 

Desactiva qualsevol aplicació de Samsung

 

Per als Samsung Galaxy ha un procediment concret per desactivar les aplicacions en Android. No cal root, i només es necessita una aplicació que permet desactivar qualsevol app instal·lada de fàbrica.

 

L’aplicació es diu Package Disabled Pro, i està específicament orientada als mòbils de Samsung. El procediment universal per desactivar aplicacions no funciona amb totes les apps dels Galaxy, i si vols amagar en detall totes les aplicacions que porten els mòbils de Samsung primer cal que instal aquesta eina.

 

Aquesta aplicació es pot descarregar des de Google Play (té un preu de 1,09 €). Instal l’eina de Package Disabled al teu telèfon, obre l’aplicació i selecciona una a una totes les apps que vols desactivar. Un cop hagis acabat, prem sobre la icona dels tres punts que veuràs a la part superior dreta de la pantalla i selecciona l’opció de “Desactivar tot el bloatware”.

 

 

Però és probable que tots aquests passos et sàpiguen a poc. ¿El que realment vols no és desactivar, sinó esborrar per sempre les aplicacions que treae teu mòbil? ¿Desinstal·la les apps de manera definitiva? Continua llegint.

 

Tens root? Llavors així pots esborrar aplicacions preinstal·lades

 

El root en Android obre la porta a moltes opcions, però la d’esborrar aplicacions predeterminades o preinstal·lades és potser la més útil de totes. Si tens root, pots esborrar qualsevol aplicació que et proposis.

 

Els trucs que t’hem explicat fins ara només serveixen per amagar les aplicacions, però per esborrar les apps preinstal·lades és imprescindible tenir root. Amb això, i amb una aplicació com la de Link2SD (disponible de forma gratuïta en aquest enllaç), pots esborrar qualsevol aplicació que vingui instal·lada al mòbil.

 

Per esborrar una aplicació amb Link2SD, l’únic que has de fer és obrir l’aplicació, prémer sobre el nom de l’app que vols desinstal·lar, prémer sobre la icona dels tres punts que veuràs a la part superior dreta de la pantalla i seleccionar la opció de “Uninstall”.

 

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “Así se borran las aplicaciones pre-instaladas en Android”

Leave A Comment