És coneguda la rivalitat existent entre els principals fabricants de processadors per a ordinadors de sobretaula. No obstant això, en les últimes hores no sortim de la nostra sorpresa en assabentar-nos de la sorprenent aliança entre Intel i AMD. Han enterrat el destral de guerra? Això sembla.

El motiu de la unió d’aquests dos gegants de la indústria no és un altre que fer front als seus rivals, concretament a NVIDIA, que trepitja fort amb els seus models NVIDIA Jetson TX2 i NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti. Per a això es troben immersos en la creació i el disseny del que probablement sigui el processador més potent del mercat, i que podria ser batejat com Kaby Lake G. Aquests són els detalls que coneixem ara com ara del processador Intel – AMD.

El xip AMD – Intel serà una “evolució” de la vuitena generació dels xips Core de la serie H d’Intel, segons declaracions realitzades per executius d’ambdues companyies a PC World. Per la seva banda, AMD s’encarregarà de la GPU en comptar amb experiència en la realització de dissenys únics i personalitzats, com podem veure en els xips que subministra a consoles com Microsoft Xbox One i Sony Playstation 4.

A això cal afegir els EMIB (Embedded Multi-die Interconnect Bridge), encarregats de connectar el processador Core i el processador Radeonamb la memòria HBM2.

Pel que fa al nom que tindrà, els rumors apunten al fet que es dirà Kaby Lake G, encara que des d’ambdues companyies prefereixen no confirmar gens.

Quan es posarà a la venda el processador AMD – Intel? Des de les dues companyies estan treballant perquè el llançament tingui lloc en el primer trimestre de 2018. El preu dels portàtils amb el xip Core – Radeon rondarà els 1.200 – 1.400 dòlars (entre 1.035 i 1.200 euros, al canvi).

L’aliança entre Intel i AMD va a beneficiar als gamers, els qui amb tan sols una petita placa basi van a poder gaudir dels millors jocs del mercat. Per la seva banda, els grans perjudicats seran la resta de fabricants, encapçalats per NVIDIA, els qui empren una arquitectura ARM en els seus petits i potents productes, suficients per moure els jocs d’aquest any 2017.

 

Notícia original computerhoy.com |  “Así será el potente procesador de Intel y AMD tras su alianza”

Leave A Comment