Una de les noves funcions que s’han afegit a l’última versió de Google Fotos és la possibilitat de llegir el text de les fotografies i captures de pantalla. Gràcies a la tecnologia OCR, usada per treure el text de documents després escanejar-, llibres normalment, per fi es compta amb aquesta funció que pot resultar especialment útil.

La possibilitat de lectura que ofereix és molt senzilla i eficaç. Sigui per fotografiar un text, un senyal, recomanacions, la contrasenya del Wifi d’un hotel o qualsevol altra opció que vulguis, pots fer-ho amb un simple botó.

 

Mostrarem com fer-ho amb una fotografia treta directament de la pantalla de l’ordinador i sense gaire qualitat. Entrem a Google Fotos i seleccionem la fotografia.

 

 

En prémer la icona inferior que està a l’esquerra de la paperera, Google Fotos analitza la fotografia, selecciona els quadres de text i extreu informació d’ella, tal com es pot veure a la segona captura de pantalla.

Seleccionarem un dels paràgrafs, el segon en tot cas, i donem a Copiar el text. Com es pot comprovar, en enganxar al cos d’un correu, apareix perfectament el text. Llegeix cada final de línia com si fos un salt de paràgraf, però és l’únic error que se li pot treure.

 

 

Tal com es comprova, és molt senzill treure el text d’una imatge amb Google Fotos i utilitzar-lo en una altra aplicació. Potser han trigat massa a implementar aquesta funció, però almenys és senzilla i eficaç.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Així pots extreure el text de qualsevol captura de pantalla”.

Leave A Comment