Us donem una sèrie de motius pels quals us heu de plantejar actualitzar Windows 7 a Windows 10. I és que, el suport per a Windows 7 acabarà molt aviat, i va sent hora de canviar.

La migració d’usuaris a Windows 10 no ha anat com a Microsoft li hagués agradat. I no és per a menys a causa dels precedents. Windows XP ha estat la versió més popular del sistema, i encara hi ha molts que segueixen en ella després del desastre de Windows Vista.

A poc a poc, Windows 7 va anar guanyant-se la confiança dels usuaris, però després va arribar l’ensopec de Windows 8 i Windows 8.1… i els usuaris no es van fiar de Windows 10. Encara que a poc a poc, Microsoft els ha anat convencent, encara hi ha molts que segueixen en Windows 7.

Bé, ara és el moment de canviar Windows 7 per Windows 10, ja que Microsoft es va cansar fa uns mesos del seu anterior sistema operatiu i va anunciar mesures perquè els usuaris fessin el salt al nou sistema operatiu (que s’ha convertit en un servei, amb dues grans actualitzacions anuals).

Microsoft està incentivant el canvi a Windows 10 des de Windows 7, però la veritat és que continua havent-hi usuaris que es neguen a fer el salt. I sí, Windows 7 és un grandíssim sistema operatiu, però ha quedat antiquat.

Per això, a continuació us donem cinc motius per a actualitzar de Windows 7 a Windows 10. I comencem pel més important de tots.

 

Fi de suport per a Windows 7

I és que, Windows 7 està destinat a morir. Com diem, Microsoft s’ha cansat de donar suport al sistema operatiu i ha confirmat que el pròxim 14 de gener de 2020 deixarà de donar suport oficial a Windows 7.

Això no significa que el PC deixi de funcionar, sinó que no hi haurà més actualitzacions de seguretat del sistema. Actualment, les actualitzacions de seguretat són vitals (fixeu-vos fins a quin punt que, amb el conflicte entre Huawei i Google, Google va confirmar que sí que anava a donar suport de seguretat a Huawei), i no tenir-les en Windows 7 pot ser un risc per als seus usuaris.

I és que, si no hi ha actualitzacions de seguretat, i amb la quantitat d’usuaris que té el sistema, els hackers poden fer l’agost. És una excusa importantíssima, i per 5,50 euros en Amazon…

 

Si t’agraden els jocs, cal anar a Windows 10

Un altre dels motius importants per a canviar de Windows 7 a Windows 10 és el dels jocs. De fet, si sou jugadors, hauríeu d’estar ja en Windows 10.

Sí, Windows 7 va recollir el testimoni de Windows Vista en el que a jocs es refereix, amb DirectX 10, però ara anem per DX12 i, a més, no tot tracta sobre la llibreria de Microsoft.

La Microsoft Store (encara que va malament, molt mal) compta amb els jocs Xbox Play Anywhere de Xbox One, i recentment han estrenat el servei Xbox Game Pass, una subscripció mensual que ens permet accedir a certs jocs.

A més d’això, si teniu una GPU RTX de Nvidia, l’única manera d’activar els efectes és mitjançant DirectX 12.

 

Integració amb el núvol i altres dispositius

Amb Windows 7 no era habitual, però amb Windows 10 sí: treballar en el núvol és una necessitat per a molts, i en Windows 10 tenim, de manera nativa, OneDrive d’una forma ordenada, clara i molt accessible.

La integració amb el núvol és més avançada que en anteriors versions del sistema operatiu, i a més d’això, també es donen facilitats per a treballar amb Android i iOS de manera recíproca.

És a dir, tenim les notificacions del mòbil en el PC, podem controlar certs aspectes des del mateix sense haver d’agafar el mòbil i, en definitiva, una sèrie d’opcions que ens permeten tenir els nostres dispositius, amb marques i sistemes operatius diferents, més integrats.

 

Notificacions i gestió d’arxius

Al principi no era massa úitl, però la barra lateral dreta de Windows 10 ha millorat i, ara, és un complet centre de notificacions com el que tenim en macOS o un mòbil.


Les nostres cites i tot el que tinguem sincronitzat, apareixerà en aquesta barra perquè tinguem, a només un clic de distància, una visió de tots els avisos.

És una de les millors característiques de Windows 10, i una de les quals més uses com a t’acostumes a això.

A més, alguna cosa que també ha millorat és la gestió d’arxius en el ”Explorador”, així com la possibilitat de gestionar diversos discos durs com un només, alguna cosa que només usaran els usuaris més avançats.

 

Ideal per a treballar amb grans resolucions i diversos monitors

I finalment, un altre gran motiu per a canviar de Windows 7 a Windows 10 és el de la productivitat. És molt senzill crear diversos escriptoris en Windows 10, la qual cosa permet comptar amb espais de treball o oci totalment separats.

Això és útil si comptem amb diverses pantalles, però també en un sol monitor pel fet que ens permet tenir, de manera més ordenada, el nostre espai.

Aquests són només cinc motius per a actualitzar Windows 7 a Windows 10 i, encara que hi ha més, el que té més importància és el de la seguretat. Si no voleu canviar de sistema avui, d’acord, però si no ho feu després del 14 de gener de 2020, podeu tenir problemes.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Adéu a Windows 7: cinc motius per a actualitzar a Windows 10 ara mateix”.

Leave A Comment