La lamentable notícia del dia té a veure amb les greus fallades en el protocol WPA2 que afecten a pràcticament qualsevol cosa que usi WiFi i que podrien permetre a un atacant interceptar tot el tràfic entre un dispositiu i el punt d’accés sense fil.

Android i Linux són sistemes que es veuen especialment compromesos per la fallada, però no són els únics. Afortunadament en el cas d’aquells que usin versions amb suport de Windows i actualitzin immediatament estaran protegits.

Microsoft va explicar a The Verge que ja ha alliberat una actualització de seguretat per corregir el problema. Aquells que tinguin les actualitzacions automàtiques actives o instal·lin l’actualització de forma manual estarien fora de perill.

 

I els altres sistemes?

 

Apple encara no ha aclarit si les últimes versions de iOS i macOS són vulnerables. Per la seva banda, Google ha promès publicar una solució per als dispositius afectats en les properes setmanes.

La bona notícia en tot això és que es tracta d’un problema es pot solucionar amb simples actualitzacions de seguretat en els teus dispositius, WPA2 no es va a quedar obsolet de la nit al dia.

La dolenta, almenys per als usuaris de Android, és que amb l’enorme fragmentació del sistema operatiu mòbil i la gegantesca quantitat de dispositius mantinguts per diferents empreses, no hi ha garantia que almenys una fracció es vagi acabar beneficiant d’un parche per part de Google. Hauràs d’esperar a veure si el teu fabricant actualitza el teu dispositiu.

 

Activa les actualitzacions automàtiques

 

 

Aquest tipus de coses solen fer-nos recordar l’important que és mantenir actives les actualitzacions automàtiques en Windows. Si uses Windows 10 el més probable és que aquest sigui el teu cas, si uses Windows 7 o 8/8.1 assegura’t de fer-ho.

 

Activar les actualitzacions automàtiques en Windows 10:

  • Pressiona la tecla de Windows + I per obrir el panell de Configuració

  • Fes clic en Actualització i seguretat > Windows Update. Si desitges comprovar manualment si hi ha actualitzacions, selecciona Buscar actualitzacions.

  • Selecciona Opcions avançades i, a continuació, a Triar com han d’instal·lar-se les actualitzacions, selecciona Automàtic (recomanat).

 

Activar les actualitzacions automàtiques en Windows 8.1:

  • Situa el cursor del mouse en la cantonada inferior dreta de la pantalla i mou-ho cap amunt. Selecciona Configuració > Canviar configuració de PC > Actualitzar i recuperar > Windows Update.

  • Selecciona Triar com han d’instal·lar-se les actualitzacions i, a continuació, en Actualitzacions importants, selecciona Instal·lar actualitzacions automàticament (recomanat).

 

Activar les actualitzacions automàtiques en Windows 7:

  • Fes clic en el botó Inicio i en el quadre de cerca, escriu Update. En la llista de resultats, selecciona Windows Update.

  • En el panell esquerre, selecciona Canviar configuració i, a continuació, en Actualitzacions importants, selecciona Instal·lar actualitzacions automàticament (recomanat).

 

 

Notícia original de genbeta.com | “Microsoft ya corrigió las vulnerabilidades de WPA2 en Windows, actualiza tu sistema”

Leave A Comment