A partir d’avui, Whatsapp col·loca el nou límit de vegades que un missatge pot ser reenviat. Ja no podràs tornar a enviar el mateix missatge a més de cinc persones o grups.

 

La mesura forma part dels esforços que està fent Facebook per combatre la desinformació i els rumors que s’escampen a través de la plataforma. La limitació que ja s’havia adoptat inicialment a l’Índia a mitjans de 2018, ara s’implementarà de forma global.

 

 

Primer a l’Índia, ara a tot el món. Victòria Grand, vicepresident de política i comunicacions de WhatsApp va explicar que a partir d’avui començaran a imposar el límit de cinc missatges a tot el món.

 

En els últims mesos, fora de l’Índia el límit que s’havia imposat era més gran: podies reenviar a un màxim de 20 grups o contactes, i des de llavors els missatges mostren una alerta que es tracta d’un missatge reenviat.

 

 

Encara que a finals de desembre ja començava a aparèixer un missatge en l’aplicació de WhatsApp que et impedia compartir amb més de 5 xats, repetint el procés quatre vegades podies reenviar a les 20 persones.

 

L’aplicació rebrà una actualització començant aquest dilluns que activarà el nou límit. Els usuaris d’Android la rebran primer i seguidament els usuaris de iOS.

 

Els problemes amb l’enviament de rumors i notícies falses a través de WhatsApp no es limiten a l’Índia. A Mèxic a finals d’agost de 2018 dos homes van ser cremats vius després de ser acusats erròniament d’un segrest a través d’un missatge de WhatsApp que envio a milers de persones.

 

Casos similars es van repetir després a Oaxaca amb el linxament de set homes. I en altres països de Llatinoamèrica com Colòmbia i Equador es van registrar fenòmens idèntics l’any passat.

 

Esperem que amb aquestes mesures s’eviten aquests missatges falsos.

 

 

Notícia original Genbeta  | “A partir de hoy no podrás reenviar un mensaje de WhatsApp más de cinco veces”

Leave A Comment