Auditar la seguretat de les teves xarxes i equips no només està reservat als ordinadors, el teu Android també pot convertir-se en una potent màquina de hacking des de la qual analitzar la seguretat de les xarxes sense fils i evitar que algú pugui connectar-se a la teva xarxa Wi-Fi o utilitzar el teu Android com a dispositiu atacant en proves de vulnerabilitat de les teves xarxes.

 

L’augment de potència dels dispositius Android fa que ja no hagin de considerar com a simples telèfons ja que són capaços de dur a terme complexes tasques que abans només eren possibles per a ordinadors.

 

El desenvolupament d’eines pròpies i l’adaptació d’eines de hacking per Android també han contribuït en gran mesura al fet que actualment, un smartphone amb Android pugui considerar-se una eina de hackeig molt a tenir en compte en les diferents proves de seguretat de les teves xarxes i sistemes.

 

Hem recopilat per a tu alguns trucs amb els quals convertir el teu Android en una eina per hackejar. Utilitza-amb responsabilitat, recorda que ser hacker no és sinònim de ciberdelinqüent, sinó d’expert en seguretat i sistemes informàtics.

 

 

Controla tot el que passa a les teves xarxes Wi-Fi

 

Les xarxes sense fils són una de les anelles crítics en la seguretat informàtica ja que suposen un important punt feble per a l’accés a la resta d’una xarxa. De fet, és un dels objectius preferits pels ciberdelinqüents per aconseguir els seus objectius.

 

Amb les eines i trucs que et mostrem a continuació aconseguiràs prendre el control de les teves xarxes Wi-Fi i monitoritzar quins equips estan connectats al teu Wi-Fi per millorar la seva seguretat.

 

A més de millorar la seguretat de les teves xarxes, amb els aquests trucs per Android que et proposem també podràs millorar la qualitat i cobertura de la teva xarxa Wi-Fi des del teu Android.

 

1. Comprova quants usuaris estan connectats al teu Wi-Fi

 

Amb Android pots comprovar fàcilment que dispositius estan connectats a la teva xarxa Wi-Fi gràcies a una eina de xarxes per Android que permet analitzar les connexions a una determinada xarxa sense fils. L’app en qüestió es diu Fing i està disponible a Google Play de manera gratuïta.

 

Amb aquesta app instal·lada al teu Android podràs descobrir quins dispositius estan connectats a una xarxa i obtenir tot luxe de detalls sobre cada un d’ells. Marca i model, adreces MAC i IP, etc. A més d’obtenir un llistat complet dels ports TCP i la possibilitat de realitzar peticions WOL (Wake-on-Lan) per iniciar equip de forma remota.

 

Una app imprescindible per tenir un control més exhaustiu de la teva xarxa Wi-Fi.

 

 

2. Revisa la fortalesa de la connexió a la teva Wi-Fi per WPS

 

L’estàndard de connexió WPS (Wi-Fi Protected Setup) és un sistema d’accés a la teva xarxa Wi-Fi que facilita aquesta connexió configurant de forma automàtica els paràmetres de connexió en els dispositius que volen accedir a la xarxa, evitant així haver d’escriure llargues contrasenyes o sistemes de seguretat. Només cal prémer un botó per connectar-te i navegar per una xarxa sense fils.

 

Això, que a priori és el més còmode per a l’usuari, en realitat pot ser un punt feble en la seguretat d’accés a la teva xarxa Wi-Fi.

 

Amb l’app WPS Connect descobriràs si el sistema de connexió WPS del teu router és prou fort com per suportar una prova d’accés a la teva xarxa Wi-Fi com la que podries patir de la mà d’un expert hacker.

 

 

3. Troba el SSID de xarxes ocultes

 

Amaga les xarxes sense fils és un bon sistema de protecció per a les xarxes Wi-Fi. Ja se sap, ulls que no veuen…

 

No obstant això, no són un mètode de seguretat infal·lible ja que instal·lant en el teu Android una app com inSSIDer, desvetllarà la presència de la teva xarxa Wi-Fi fent vulnerable a accessos no autoritzats.

 

A més, inSSIDer desvetllarà tots els detalls sobre el sistema de xifrat i seguretat que estan activats en la teva xarxa Wi-Fi encara que estigui oculta, de manera que més et val estar preparat davant de qualsevol intent d’accés no permès.

 

 

4. Expulsa a altres usuaris de la teva xarxa Wi-Fi

 

El control d’usuaris en les xarxes Wi-Fi et permetrà conèixer en tot moment qui està fent ús de les teves xarxes Wi-Fi, identificar si hi ha algun intrús, o si algun dels usuaris legítims està acaparant tot l’ample de banda perjudicant a la velocitat de connexió de la resta d’usuaris.

 

Amb aquesta app instal·lada al teu Android podràs expulsar de la teva xarxa a qualsevol usuari, sense que aquest pugui fer res al respecte.

 

Per poder fer-ho amb una mica de criteri, l’app et mostra l’ample de xarxa en temps real que està consumint un determinat usuari. Si consideres que està abusant de la teva generositat, n’hi haurà prou amb tocar un botó per expulsar-lo de la teva xarxa, com malhumorat porter de discoteca.

 

 

5. Troba el millor canal per a la teva xarxa Wi-Fi

 

Actualment gairebé tots els routers domèstics compten amb, almenys, una xarxa Wi-Fi habilitada. Aquesta saturació de xarxes fa que hi hagi una saturació dels canals en els que s’emeten aquestes freqüències.

 

Aquesta massificació de freqüències pot provocar problemes en l’estabilitat i cobertura de la teva xarxa Wi-Fi, de manera que configurar el teu router perquè emeti al canal adequat farà que millori substancialment la qualitat i velocitat de la teva Wi-Fi.

 

Wi-Fi analyzer t’ajuda a analitzar les xarxes Wi-Fi del teu entorn i les mostra en els diferents canals que emeten, i us permeten decidir quin és el menys saturat i, per tant, el més adequat per utilitzar en la transmissió de la xarxa Wi-Fi del teu router.

 

 

No necessites un ordinador, hackeja des del teu Android

 

Que alguns smartphones són capaços fins i tot de superar la capacitat de processament d’alguns ordinadors no és una cosa nova. De fet, és possible utilitzar un smartphone o tauleta Android com a substitut un ordinador a l’hora d’executar eines de hacking.

 

Instal·lant les eines adequades en el teu Android, pots convertir-lo en una autèntica màquina de hackejar amb la qual comprovar la seguretat fiabilitat de les teves xarxes i sistemes informàtics, estalviant-te de molèstia d’haver d’anar carregant amb el teu ordinador a tot arreu.

 

No obstant això, si ets un purista de les eines de hacking i prefereixes seguir fent servir el teu ordinador per a aquesta tasca, el teu Android pot convertir-se en el teu millor aliat aportant-te alguns extres que et faran més fàcil la vida.

 

 

6. Executa ordres de terminal de Linux des del teu Android

 

La majoria dels hackers es troben com peix a l’aigua en entorns Linux, de manera que el més lògic és instal·lar en el teu Android eines que emulin de la forma més fidedigna possible aquest entorn.

 

Per sort, Android està basat en Linux, per la qual només et caldrà instal·lar l’app Terminal Emulator disponible a Google Play, per poder escriure comandaments de Linux en un terminal des del teu Android.

 

 

7. Converteix el teu Android en un servidor web

 

Tenir a mà un servidor web actiu amb què realitzar proves o desenvolupar eines web no sempre està a l’abast de qualsevol. Per què no convertir un vell smartphone que ja no facis servir en un servidor web portàtil amb el qual realitzar aquestes proves?

 

Per fer-ho només has d’instal·lar l’app KSWEB disponible de forma gratuïta a Google Play per, d’aquesta manera, disposar de totes les eines PHP, bases de dades MySQL i eines de correu Msmtp per crear un servidor web en el teu Android.

 

Després, des d’un altre dispositiu o ordinador, només hauràs d’obrir un navegador i accedir a la IP del servidor web del teu Android que et facilita KSWEB per configurar i començar a usar-lo.

 

 

8. Controla el teu PC a distància des del teu Android

 

L’essència del hacking és utilitzar els coneixements tecnològics de la manera més creativa possible per fer-te la vida més fàcil. Pel que no hi ha res més còmode que controlar el teu PC des del sofà des del teu Android.

 

Fer-ho és realment senzill ja que només necessites instal·lar l’app Unified Remote per convertir el teu smartphone Android en un comandament a distància polivalent que et permet controlar el reproductor multimèdia, el volum o passar a la següent cançó sense haver de acostar-te a l’ordinador.

 

A més, també permet convertir la pantalla del teu Android en un ratolí tàctil i teclat des del qual controlar teu PC.

 

 

9. Duplica la pantalla del teu PC en el teu smartphone

 

Sense deixar de banda els controls a distància per al teu ordinador, et proposem un altre truc amb el qual podràs controlar què està succeint al teu ordinador, sense necessitat d’estar físicament davant.

 

Això és possible gràcies a les funcions d’escriptori remot que, gràcies a l’app Splashtop 2 Remote Desktop pots implementar en el teu Android.

 

El funcionament és molt senzill ja que només has de instal·lar un servidor de Splashtop 2 Remote Desktop al teu ordinador i instal·lar l’app al mòbil. Després, els dos components es sincronitzen per connectar-se mitjançant una xarxa local i l’ordinador enviarà la imatge de la pantalla al teu smartphone perquè puguis usar-lo de forma remota.

 

 

10. Troba l’adreça IP de la teva Android

 

Conèixer l’adreça IP de la teva xarxa o dels teus dispositius et serà molt útil a l’hora d’accedir al teu router des d’Internet, per configurar les teves xarxes o simplement per identificar cada dispositiu en una xarxa.

 

Per conèixer l’adreça IP pública d’un dispositiu no necessites instal·lar cap eina ni aplicació.

 

Tan sols has d’obrir el teu navegador i escriure a la barra de direccions la URL del web miip.es. Com a resultat es mostrarà la IP pública del dispositiu des del qual estàs connectat a Internet.

 

Recorda que si estàs fent-ho des d’un dispositiu que utilitza la seva tarifa de dades per accedir a Internet si es mostrarà la seva IP real, mentre que si ho estàs fent des d’una xarxa Wi-Fi, l’adreça IP pública que es mostrarà serà la del router i no la del dispositiu, ja que és el router qui s’encarrega de facilitar la connexió a Internet.

 

 

Android: una màquina de hackejar

 

Entrant en tasques de hackeig una mica més serioses, el teu Android continuarà sent una potent i versàtil eina de treball ja que en ella podràs instal·lar aplicacions avançades amb què les teves habilitats de hackeig arribaran a nivells superiors.

 

Una de les qualitats més destacades d’Android consisteix a ser una plataforma oberta i, per tant, modificable per qualsevol amb els coneixements necessaris per fer-ho. Això et permetrà accedir a funcions que el teu telèfon intel·ligent no té habilitades en origen o directament canviar el sistema operatiu complet per adaptar-lo a les teves necessitats.

 

11. Instal·la Kali Linux al teu Android

 

Kali Linux és una distro GNU / Linux orientada a la seguretat i gestió de xarxes. Això la converteix en una de les opcions preferides pels hackers ja que integra un gran nombre d’eines específiques per a aquestes tasques.

 

El procés per instal·lar-la al teu Android no és molt més complicat d’instal·lar una ROM de CyanogenMod o de qualsevol ROM cuinada.

 

En primer lloc hauràs d’instal·lar l’app Linux Deploy en el teu Android i un cop instal·lada, toca la icona Descarregar de la barra inferior i, en l’apartat Distribució, tria la distro Kali Linux.

 

 

Després, toca la icona Iniciar i començarà a descarregar-se i instal·lar el nou sistema operatiu.

 

Quan finalitzi la instal·lació, et caldrà accedir-hi, encara que per això has d’instal·lar l’app VNC Viewer.

 

Inicia l’app i accedeix a les opcions de VNC Viewer i introdueix localhost com a adreça de connexió i Kali com a nom de la connexió.

 

 

Ara, prem sobre el botó Connectar i començaràs a fer servir Kali Linux des del teu Android.

 

12. Oblides fàcilment el teu patró de bloqueig?

 

Protegir l’accés al teu smartphone és una cosa que no has de prendre a la lleugera ja que la informació que guardes en el teu Android és més valuosa del que penses. No només es tracta que algú pugui veure les fotos de les teves últimes vacances, es tracta que poden accedir fàcilment als teus comptes de correu, en xarxes socials, comptes bancaris, i fins i tot de vegades, accedir a arxius confidencials de la teva feina.

 

Si ets dels que obliden fàcilment el seu patró de desbloqueig, contrasenya o PIN de desbloqueig de la teva Android no tens per què preocupar-te si has pres algunes precaucions prèvies.

 

Instal·lant l’app SMS bypass al teu Android aconseguiràs anul·lar la pantalla de bloqueig que t’impedeix accedir a les funcions del teu smartphone, simplement enviant un SMS.

 

 

Després d’instal·lar l’app en el teu Android, inicia l’aplicació i accedeix a les seves opcions de configuració. Aquí, activa l’app marcant l’opció Enable Remote password reset, i canvia el codi secret que et servirà per desbloquejar el teu smartphone en cas d’emergència. Aquest codi distingeix entre majúscules i minúscules, de manera que assegura’t bé abans de donar-lo per vàlid.

 

Quan oblidis el teu patró de desbloqueig o contrasenya, només hauràs d’enviar un SMS des d’un altre telèfon al teu smartphone. El contingut d’aquest SMS serà el codi secret que has introduït en la configuració de SMS bypass, un espai i la paraula reset. De manera que el SMS que enviaràs serà alguna cosa com: 1234 reset.

 

Quan el teu smartphone el rebi es reiniciarà i anul·larà el bloqueig d’accés fins que tornis a configurar-lo de nou.

 

13. Converteix el teu Android en una màquina de Pentesting mòbil

 

El Pentesting o proves de penetració és una pràctica molt habitual en l’entorn de la seguretat informàtica ja que amb elles es posa a prova la fortalesa dels sistemes de protecció de les xarxes enfront dels ciberatacs.

 

Això, que a primera vista pot semblar una cosa tremendament complicat, en realitat pots fer-ho des del teu smartphone, encara que per a això necessitaràs l’ajuda d’una app especialitzada com zANTI.

 

Amb aquesta app instal·lada al teu Android podràs executar atacs MITM (Man In The Middle), atacs DDos, atacar ports, backdoor i una infinitat de proves per garantir la solidesa de les teves xarxes. Després, l’app et mostrarà un detallat informe amb els resultats de les proves i les vulnerabilitats de les teves xarxes.

 

Pots descarregar el APK de zANTI des del fil creat pel seu desenvolupador en XDA Developers.

 

 

14. Converteix el teu Android en un càmera IP de videovigilància

 

Si tens un telèfon intel·ligent oblidat al fons d’algun calaix, pots donar-li un nou ús utilitzant-lo com càmera IP de videovigilància per vigilar la teva casa mentre no hi ets.

 

Hi ha un bon nombre d’apps que poden dur a terme aquesta transformació, però una de les més senzilles i efectives és IP Càmera web.

 

Amb aquesta app només hauràs d’iniciar l’app i situar el teu smartphone en un lloc discret i amb bona perspectiva de l’habitació que vulguis vigilar. Gràcies a les opcions que permeten apagar els LEDs i la pantalla del telèfon, aquest passarà inadvertit.

 

L’app inclou detecció de moviment que només grava vídeo o so quan detecta que alguna cosa s’està movent en el seu angle visual. A més, com el seu propi nom indica, permet la connexió remota per connectar en qualsevol moment amb el teu Android i veure en directe que està succeint a casa teva.

 

 

15. Arriba fins a l’últim racó de la teva Android

 

Una de les grans avantatges de ser usuari root al teu smartphone Android és la possibilitat de modificar completament la configuració del teu Android. Això en mans inexpertes pot significar un absolut desastre convertint un smartphone en un car petjapapers. No obstant això, amb els coneixements adequats, pot convertir-se en un dels millors aliats per aconseguir que el teu smartphone es comporti exactament com tu vulguis que ho faci.

 

Un dels grans aliats dels usuaris és un explorador d’arxius que et permeti accedir fins a l’últim arxiu del sistema sense limitacions de permisos.

 

 

Aquest explorador ja s’ha convertit en tota una institució entre els usuaris més avançats i és ÉS Explorador d’arxius.

 

Amb ell no només podràs accedir a qualsevol arxiu a la partició del sistema de teu Android, també pots connectar-lo a les diferents núvols d’emmagatzematge per gestionar els teus arxius en el núvol des d’una sola app.

 

Notícia original ComputerHoy  | “15 trucos para convertir tu Android en una máquina de Hacking”

Leave A Comment