Aquests són els 10 millors jocs per a ordinadors vells, autèntiques joies i clàssics dels videojocs que funcionen a la perfecció en ordinadors antics. Teniu un Pentim 4? Doncs encara us funcionaran alguns d’aquests títols.

 

La indústria del videojoc evoluciona a passos de gegant. Cada vegada són més realistes, coneixem un nou joc que ens deixa amb la boca oberta gràcies al seu apartat gràfic, els valors de producció són més alts i els equips que hem de tenir per jugar són més i més sofisticats, però també cars.

 

No obstant això, si teniu un PC amb 10 anys, o més, a l’esquena, podeu seguir jugant a autèntiques joies, fins i tot a aquelles que, pràcticament, acaben de sortir al mercat. Està clar que amb un PC modern aconseguirem millors resultats, però amb un PC antic també podem gaudir de moltíssims jocs.

 

A continuació us expliquem quins són els 10 millors jocs per a PC vells que podeu instal·lar ara mateix i començar a jugar. Alguns són completament gratuïts, de manera que no hi ha barrera d’entrada.  Aquests són els jocs que podeu instal·lar si teniu un PC antic:

 

 

Fortnite Battle Royale

 

Fortnite és el joc més modern d’aquesta llista dels millors jocs per a PC vells i no necessita presentació alguna. Epic Games és una de les companyies més mítiques dels videojocs, creadors d’autèntics clàssics, com Unreal Tournament o Gears of War (sí, a hores d’ara és un clàssic), però també dels motors Unreal Engine.

 

Un i5 a 2,8, un GTX 660 amb 2 GB de VRAM i 8 GB de RAM són els requisits recomanats, però funciona amb ordinadors molt més vells i, a més, és un joc totalment gratuït.

 

No creiem que calgui dir-ho, però en Fortnite Battle Royale encarnem a un personatge que, amb una vista en tercera persona, ha de llançar-se a una illa en la qual hi ha altres 99 jugadors. Depenent de la manera de joc haurem de sobreviure sols, en parella, per grups de quatre o en dos equips de 50 jugadors cada un, i l’objectiu és arribar a un punt concret del mapa mentre matem els rivals i intentem que no ens matin a nosaltres.

 

És molt, molt divertit i, com ja hem comentat, no hi ha barrera d’entrada, ja que és un joc free to play i un dels millors de Windows.

 

 

League of Legends

 

League of Legends és un clàssic en aquestes llistes de jocs bons per a ordinadors vells. I és que, amb 4 GB de RAM, un 8800 GTS i un processador a 3 GHz podrem jugar de meravella a League of Legends (i aquests són els requisits recomanats, no els mínims).

 

El joc va néixer arran d’un mod de Warcraft III, i es tracta d’un MOBA, un joc multijugador cooperatiu i competitiu en el qual formem part d’un equip que ha de destruir els edificis clau de l’equip rival.

 

Es tracta d’un joc gratuït, de manera que la barrera d’entrada, simplement, no existeix. Si voleu jugar a League of Legends, l’únic que heu de fer és crear un compte, descarregar l’instal·lador … i jugar fins que ens atipem.

 

 

World of Warcraft

 

Arribem al primer joc de Blizzard d’aquesta llista dels millors jocs per a ordinadors vells. I és que, els seus motors fan servir ” màgia negra ” que els permeten ser molt escalables i poder funcionar en una gran varietat d’ordinadors.

 

World of Warcraft és una autèntica meravella com a joc de rol, a més d’un d’aquests jocs que cal agafar amb ” cura ”, ja que és capaç de picar-nos tant que farà que es passin les hores.

 

Amb un i5-760 o superior, 4 GB de memòria RAM i una GTX 520 amb 2 GB de VRAM podrem jugar sense problemes, encara que aquestes són les especificacions de l’última expansió, de manera que amb un PC encara més modest també podrem gaudir sense problemes de World of Warcraft.

 

És difícil dir-ho, per això teniu disponible a Battle.net una prova gratuïta fins al nivell 20, temps més que de sobres per decidir si voleu pagar la mensualitat que costa el joc.

 

 

Overwatch

Overwatch és el joc que, possiblement, més recursos necessiti del nostre PC. Ens demana un i3 o X3 8650 de 2008 amb 4 GB de RAM i una gràfica GTX 460 per jugar, i sí, és el que més ” demana ” d’aquesta llista de grans jocs que podem jugar en PC vells.

 

Es tracta d’un joc multijugador competitiu online que ens posa al comandament d’un heroi o heroïna amb capacitats especials. Una de les claus és l’espectacular disseny, però també ho equilibrats que són tots els personatges.

 

Com millor PC tinguem, millor que millor, però el bo de Overwatch és que funciona a la perfecció en un PC amb diversos anys.

 

 

Half Life 2

 

Si no heu jugat encara a Half Life 2, deixeu de llegir i aneu a instal·lar Steam. Es tracta d’un dels jocs més influents de la història, i funciona en una àmplia gamma d’ordinadors.

 

Amb 512 MB de RAM i un processador a 1,7 GHz podem jugar a Half Life 2. Pràcticament, qualsevol ordinador que tingueu podrà córrer Half Life 2, llevat que no hagueu sortit de MS-DOS, és clar.

 

Half Life 2 és, com diem, un dels jocs més influents de la història per la seva gameplay, la seva llibertat i per explicar una història estiguem o no estiguem aquí. És a dir, no espereu vídeos llarguíssims, sinó cinemàtiques i converses que tenen lloc i a les que podem prestar atenció … o no.

 

A més, gràficament segueix sent molt competent, i les físiques van ser molt avançades a la seva època.

 

 

Los Sims 3

 

Feia molt de temps que no havia de dir que necessitem un Pentium 4 per jugar a un joc, però és un dels requisits dels Sims 3. 1,5 GB de RAM, 1 P4 a 2.0 GHz i una GPU amb 128 MB de RAM ens sobra per a gaudir d’aquest lliurament.

 

Els Sims 3 és un simulador de vida en el qual hem de crear un personatge, o una unitat familiar, i començar a… viure. Cal aconseguir una feina, anar a ell, divertir-se amb altres sims, comprar coses … en definitiva, és un pou d’hores que agradarà tant als que vulguin gaudir d’aquest simulador com als que vulguin un joc únicament per construir i decorar cases.

 

Sí, és cert que hi ha una versió posterior, però curiosament Els Sims 3 ens donen més possibilitats a l’hora de jugar que The Sims 4.

 

 

Counter Strike Global Offensive

 

Si Els Sims són un clàssic, CS: GO no ho és menys. Counter Strike: Global Offensive és un dels millors shooters en primera persona de la història. Counter Strike és un clàssic dels ” ciber ” que es va fer buit a les nostres llars quan es va començar a popularitzar la connexió a la xarxa.

 

Encara que té una manera contra correu brossa, que és gratuït, Counter Strike: Global Offensive és, principalment, un joc multijugador en línia molt competitiu. Com League of Legends, CS: GO és un joc que funciona pràcticament en qualsevol ordinador.

 

És clar que com millor PC tinguem, més taxa de fps podrem aconseguir, però amb un PC antic podrem jugar sense problemes a un dels pilars dels esports electrònics des de fa anys.

 

 

StarCraft II

 

StarCraft II és un altre d’aquests grans jocs que podem jugar en un PC vell gràcies al escalable que és el seu motor gràfic. Funciona en una àmplia gamma d’ordinadors, i tant si tenim un PC de fa més de 10 anys, com si comptem amb un PC d’últim model, podem jugar a la meravella.

 

És clar que, com més potent, millors gràfics podrem tenir en StarCraft II, però amb un Core 2 Duo, un 7600 GT de Nvidia i 2 GB de RAM podem jugar a StarCraft II.

 

Què tindrem a canvi? Un dels millors jocs d’estratègia en temps real que s’han fet mai. Hi ha tres faccions molt diferenciades, però perfectament equilibrades, ia més de la manera campanya per a un jugador podem gaudir d’un inesgotable manera competitiva online.

 

 

Diablo III

 

Tornem amb un joc de Blizzard. I és que, tot i que llancen jocs per a diversos sistemes, la companyia està especialitzada en PC, i això es nota en l’optimització dels seus motors gràfics. StarCraft II i Overwatch, sent dues bèsties gràfiques, es mouen en pràcticament qualsevol PC, i Diable III és un altre d’aquests jocs.

 

Es tracta d’un joc de rol i acció, o ARPG amb vista isomètrica que compta amb un art espectacular. També té una història, però és el de menys, ja que ” sucumbeix ” davant una jugabilitat sòlida que, sobretot, ens dóna centenars d’hores de diversió.

 

I és que, la varietat de classes i objectes disponibles ens permeten jugar cada nova partida tal com vulguem. Què cal per jugar a Diable III en condicions? Amb un Core 2 Duo i una 8800GT de Nvidia i 2 GB de RAM podrem iniciar el joc. No obstant això, per jugar ” a tope ” tampoc ens cal un PC molt millor.

 

És un dels millors jocs que podem jugar en un PC vell, ia més no haurem de posar-lo al mínim per gaudir en un PC antic.

 

 

DOOM

 

Amb DOOM passa una cosa semblant al que passa amb StarCraft II: si veiem una imatge o un vídeo, podem pensar que es tracta d’un joc massa avançat per al nostre PC. No obstant això, l’experiència d’aneu Programari, igual que la d’Blizzard, en el món del PC es tradueix en una gran optimització per a tot tipus de maquinari.

 

DOOM és un joc d’allò més escalable que podem jugar amb un PC ” de la NASA ” per portar al màxim en resolució fins 4K i 120 fps, o el que vulguem, però que també es juga genial a 1.080py 30 frames per segon. I no, no ” demana ” massa en aquest sentit, el que ens permetrà gaudir amb garanties d’un dels millors shooter en primera persona dels últims anys.

 

Un PC amb un processador del 2011, com el i5-2400 o el FX-8320 d’AMD podria moure al costat d’un gràfic GTX 670 o un Radeon HD 7870 amb ” només ” 2 GB de memòria VRAM. El més ” exigent ” són els 8 GB de memòria RAM i els gairebé 60 GB d’espai lliure al HDD. Però DOOM és un dels jocs moderns que podeu jugar en un PC vell.

 

 

Notícia original ComputerHoy  | “10 buenos juegos para jugar en un PC viejo”

 

 

Leave A Comment