Unicode, un consorci conformat per les empreses tecnològiques i organismes estatals més importants del món, afegirà nous codis, entre ells el que permetria l’aparició de la senyera, com així ho avança Softcatalà. Aquest consorci va actualitzant, cada cert temps, les seves versions i està previst que la pròxima es produeixi durant el mes juny.

Qualsevol organisme o persona pot sol·licitar noves icones al consorci Unicode. Després són les empreses com ara WhatsApp, Twitter, Apple, Google o Samsung les que han d’adoptar la nova versió d’Unicode per als seus sistemes operatius o aplicacions.

Per què no hi era?

El motiu s’anomena ISO. És un llistat internacional que classifica amb dues lletres els diferents estats. I per tant no es poden reproduir banderes que no tinguin aquest codi, com és el cas de Catalunya. Després de diferents queixes, finalment, Unicode ha variat aquest esquema per poder introduir noves icones.

La incorporació de la senyera només dependrà de la voluntat de les empreses tecnològiques, però no de problemes tècnics, i de la pressió ciutadana que es pugui fer.

I quan podrem tenir l’estelada?

Per ara no es poden afegir banderes sobre moviments polítics o socials, i per tant banderes com l’estelada o la de la Segona República Espanyola, es mantindran a l’espera.

 

 

Notícia original de Racó Català “La senyera arriba al WhatsApp“.

Leave A Comment