Una de les coses que ha portat mals de cap als usuaris ha estat el tema de la presència o absència d’una ranura per a targetes microSD. Durant els primers anys d’Android, aquest emmagatzematge extern era gairebé obligatori per poder instal·lar diverses aplicacions sense que el nostre telèfon es quedés sense memòria, amb les conseqüències que això porta al rendiment.

A continuació t’oferim un petit manual sobre com passar dades d’apps a la microSD tant en versions d’ara com en les anteriors.

 

Pasar Apps Microsd 1

Google va veure que les targetes microSD no desapareixeran del panorama mòbil, així que ha decidit facilitar el mètode de traspassar aplicacions a aquest emmagatzematge extern. El més recomanable, abans de començar, és formategar la targeta després de fer una còpia de seguretat del que hi hagués en ella.

El següent que cal fer és anar a la configuració, i anar a la secció d’aplicacions i seleccionar aquelles que vulguis traspassar a la targeta microSD. En aquest punt prem sobre ‘Emmagatzematge’ i, un cop entris, veuràs a la part superior que està seleccionat ‘Emmagatzematge intern’.
Per passar les dades d’una aplicació a la microSD només has d’anar a ajustos, en aplicacions tria la app que vulguis i on posa Emmagatzematge toca a canviar i tria Targeta SD.

Prem sobre ‘Canviar’ i selecciona ‘Targeta SD’ i confirma la teva elecció. Després d’un moment (en què no podràs fer servir l’app) tindràs les dades passades a la microSD i veuràs que on posava ‘Emmagatzematge intern’ ara posa ‘Targeta SD’. Si vols tornar a l’estat original, només has de fer el procés a la inversa.

Cal avisar, això sí, que no totes les aplicacions poden passar-se a la microSD, i es pot saber fàcilment perquè en seguir la ruta esmentada no apareixerà l’opció d’ordenar-los a la SD. També hem d’esmentar que depèn del model del terminal, en alguns casos (com succeeix en l’Huawei Mate 9) no es pot fer d’aquesta manera i hauràs de configurar com emmagatzematge per defecte la microSD, la qual cosa requereix un reinici.


Per a versions anteriors, tret d’alguna excepció, caldrà acudir a reiniciar el telèfon, així que en aquest cas hauries de plantejar-te si vols passar per aquest procés, si és que no ho has dut a terme ja. Un cop es reinicii el telèfon, el primer que cal fer és particionar la microSD utilitzant un programa al PC com MiniTool Partition Wizard Free Edition.

 

Particion Sd


Quan estigui instal·lat, connecta la targeta al teu ordinador (no és estrany que a dia d’avui tinguin un lector de targetes SD) i inicia el programa. Quan hagi reconegut la microSD, fes click dret sobre la barra d’emmagatzematge i escolleix ‘Delete’. Després d’això torna a fer clic dret i, en aquesta ocasió, tria ‘Create’.

A la secció ‘Create As’ deixa l’opció de ‘Primary’ i en el sistema d’arxius (File System) selecciona ‘FAT32’. Ara assigna un espai a la barra que apareix sota ‘Size and Location’ assigna un espai que quedarà sense formatar. Després d’això prem ‘OK’ i a la pantalla veuràs una barra al costat que posa ‘Unallocated’.
partició Sd.

 

Particion Sd

Ara prem sobre ella i selecciona ‘Create’ de nou, però en aquesta ocasió a ‘File System’ triarem Ext2 si fem servir una ROM personalitzada i Ext3 o Ext4 si és una ROM estoc. Després d’això dóna-li a ‘OK’ ia la pantalla principal, a la zona superior esquerra, fes click sobre ‘Apply’. Serà a aquesta secció on puguis passar les aplicacions des de l’emmagatzematge intern.

Ara tornem al teu telèfon, introdueix la targeta microSD i descàrrega alguna aplicació per passar dades a la microSD, com Link2SD, a la qual li hauràs de donar permisos ‘root’. Quan executis l’app, tria la segona partició (Ext2, 3 o 4, segons la qual hagis triat) i, en cas que tot vagi correcte, llavors et demanarà reiniciar el mòbil.
Link2SD demana permisos root, un cop se’ls hagis donat, selecciona la segona partició que vas fer a la targeta microSD i, si tot surt bé, en reiniciar el mòbil podràs passar aplicacions a la microSD des Link2SD.

En cas de no funcionar, et sortirà un missatge que no has triat la partició correcta, en aquest cas et tocarà formatar la targeta de nou. Si ha sortit tot bé, després de reiniciar el telèfon i executar l’app, t’apareixerà les aplicacions instal·lades, selecciona la que vulguis i triï Mou a la SD.

Aquest segon mètode sembla una mica complicat, però un cop t’acostumes és d’allò més senzill i no comporta perill per a la targeta ni el teu telèfon excepte per la part del root en el cas que vulguis realitzar aquest procés. Uses algun d’aquests mètodes per passar aplicacions a la microSD?

 

Notícia original de Xatakandroid “Cómo mover aplicaciones a la tarjeta microSD en un móvil Android

Leave A Comment