Google és el motor de cerca més utilitzat del món. I no només això, sinó que segons les dades de Netmarketshare o StatCounter l’avantatge amb els seus perseguidors és abismal. Però no per ser el més usat ha de ser el que millor s’adapti a tu, i sempre hi ha alternatives que poden reflectir millor el que esperes d’un cercador.

Proposem set motors de cerca genèrics alternatius, per si vols donar-los una oportunitat i explorar les oportunitats més enllà de Google.

DuckDuckGo, privacitat i modularitat

Duckduckgo

Si ets una persona conscienciada de la importància de la teva privacitat, DuckDuckGo és una de les teves alternatives. De fet, la seva pròpia història està íntimament relacionada amb la de la lluita per la privacitat, ja que el seu creixement ha anat incrementant amb els anys segons anaven obrint-se debats i desvetllant-se escàndols d’espionatge.

Aquest motor de cerca es caracteritza per assegurar que no guarda ni comparteix cap informació de l’usuari, i tampoc l’historial de cerca. No mostra resultats patrocinats, i els seus comandaments bang aporten una modularitat que et permet utilitzar aquest cercador sense sacrificar les funcions que obtens amb d’altres més populars.

Bing, l’etern competidor de Google

Bing

Tot i que la distància en nombre d’usuaris entre Google i la resta de cercadors és gran, les coses estan molt més estretes entre aquests competidors que aspiren a ocupar el segon lloc. Aquesta posició està actualment ocupada per Bing, una alternativa per si vols canviar, mantenint-te en un cercador amb una gran empresa al darrera.

Bing intenta donar suport a les teves cerques oferint suggeriments a la columna de l’esquerra, alhora que t’ofereix diverses opcions a la part superior de la pantalla. Elements com els suggeriments de “wiki”, “recerques visuals” o els seus “recerques relacionades” poden ser molt útils a l’hora de cercar informació.

Teoma Search, incloent la Deep Web

Yippy

Anteriorment conegut com Clusty, Teoma és un motor de cerca que combina el poder de diversos motors convencionals per donar-te resultats col·lectius. Assegura respectar la teva privacitat, i mostra un disseny simple i minimalista, i tot això presentant-se com un dels millors cercadors per trobar de veritat resultats referents als termes que busques.

I és que aquest cercador fracciona els resultats de les teves cerques i els va separant per fonts, temàtiques i recerques recomanades. Això ho fa menys dependent de les aranyes dels cercadors, el que ajuda a poder localitzar informació allotjada en servidors privats o institucionals.

Ecosia, un cercador que aposta per l’ecologia

Ecosia

Si estàs compromès amb el medi ambient, et pot interessar provar Ecosia, ja que és un motor de cerca que aposta per ell. De fet els responsables del cercador asseguren que al voltant del 80% dels beneficis mensuals que s’obtenen mitjançant la publicitat que apareix en els resultats de cerca l’inverteixen en plantar arbres en països com Perú o Madagascar.

Avui en dia, aquesta iniciativa diu haver donat més de 2.800.000 euros amb què s’han plantat més de sis milions d’arbres. El benefici l’obtenen quan fas clic sobre la publicitat, però encara que no ho facis, el mer fet que el facis servir ja ajuda al projecte, que segons diuen ronda els tres milions d’usuaris actius.

Yahoo, competent i amb l’accent en les imatges

Yahoo

Encara que com a empresa està en el seu pitjor moment, i de fet va vendre la seva divisió web a Verizon, actualment Yahoo segueix tenint un dels cercadors més populars d’Internet. Concretament està en tercer lloc pràcticament, i per això és una alternativa que no podíem deixar d’incloure.

Però la veritable arma secreta d’aquest cercador és la seva secció per trobar imatges. No només podem buscar-les per la seva grandària, sinó també pel seu color predominant i el tipus d’imatge que és, si és un GIF, un disseny gràfic, un primer pla o un retrat.

Startpage by Ixquick, privacitat utilitzant Google

Startpage

A més de DuckDuckGo, el motor startpage de Ixquick és una altra alternativa a tenir en compte si busques privacitat en les teves recerques. De fet presumeix de ser el motor més confidencial del món. Per a això no registra la teva IP, té una alta puntuació de xifrat SSL, i llueix segells i certificacions d’alguns dels actors principals de la indústria de la privacitat, inclòs el Segell Europeu de Privacitat.

I el millor de tot és que tot això ho fa utilitzant el propi motor de Google, de manera que excepte el seu aspecte i opcions els resultats no varien massa dels que estàs acostumat a rebre. Això el converteix en una alternativa còmoda per als que volen protegir la seva intimitat sense haver d’adaptar-se a un altre tipus de cercador.

Dogpile creuant resultats d’altres cercadors

Dogpile

Dècades enrere Dogpile va ser un dels grans i més ràpids cercadors de la xarxa, però a mitjans dels noranta va començar a caure en l’oblit segons Google anava menjant-se el món. Ara, molt de temps després està intentant tornar a la primera plana combinant els resultats d’altres populars motors com el de Google, Yahoo, Bing o Yandex.

El que fa aquest cercador és creuar els resultats d’altres motors de cerca eliminant duplicats, i mostrant-los en una llista editable amb categories, filtres de cerca o suggeriments de recerques recents relacionades. Tot això amb un disseny lleuger per intentar molestar el més mínim i distingint bé els anuncis de la resta de resultats.

 

Notícia original de Genbeta “Siete motores de búsqueda alternativos a Google: privacidad, ética y eficiencia“.

Leave A Comment