Els PDF són arxius maquetats on cada paraula o objecte ocupa un espai concret, pel que no sempre és fàcil convertir-los a arxius de text convencionals com els de Word o OpenDocument (ODT). Però el que no sigui tan fàcil com canviar de format un text convencional no vol dir que sigui impossible.

Quan fa uns dies us expliquem com convertir un PDF a format llibre digital us ensenyem que hi ha pàgines de tercers i aplicacions que ho fan de forma relativament fàcil. El mateix passa a l’hora de convertir-los a documents de text normals, només que en aquest cas es pot fer d’una manera encara més fàcil. Només necessites tenir un compte de Google i aprofitar una de les seves eines.

Converteix un PDF a Word o ODT amb Google Drive

Subir PDF

Si tens un compte de Google, automàticament tens un compte d’eines com Google Drive, que és la web que utilitzarem. Per tant, el primer que has de fer és entrar a Google Drive, fer click dret en el seu explorador d’arxius i al menú emergent triar l’opció Pujar arxius. Tria l’arxiu PDF que vulguis convertir i penja’l. També pots arrossegar des de l’explorador d’arxius del teu sistema operatiu.

Abrir con

Un cop hagis acabat de pujar el PDF que vols convertir fes click dret sobre ell. Al menú emergent has de triar l’opció Obrir amb, i entre les alternatives que et de (dependran d’aplicacions que tinguis instal·lades a Drive o Chrome) triï la Documents de Google. D’aquesta manera, el teu PDF s’obrirà amb l’aplicació de documents de text de Google, que convertirà automàticament la teva PDF en un arxiu de text editable.

Descargar como

Per tant és Google la que s’encarrega de fer el més difícil, i ara tu només has de guardar aquest document en el format que vulguis. Per això, aneu al menú superior i tria l’opció Arxiu. Ara prem sobre Descarrega com i tria entre els formats de text als quals pots convertir el teu PDF. Estan inclosos els documents Word .docx i els OpenDocument .odt.

També hi ha altres eines web de tercers

Però més enllà de Google, que només per ser ells donen bastant fiabilitat, també hi ha altres pàgines de tercers que ofereixen eines en línia per fer exactament el mateix. De fet només amb buscar “PDF a Word” o “PDF a ODT” ja et surten unes quantes. Aquí intenta ser conscient que pot ser que alguna vulgui intenti colar-te alguna descàrrega no desitjada, o sigui que presta atenció a on entres i només utilitza les més fiables.

Per posar-te alguns exemples, amb PDFToWord.com o PDF2Doc convertiràs fàcilment els teus PDF a format de text de Microsoft. Altres eines web com Online Convert o PDF a ODT però et permetran convertir els teus arxius al format OpenDocument.

 

Notícia original de Xataka.com Cómo convertir un PDF a Word u ODT online y sin instalar nada

Leave A Comment