Una targeta SD danyada gairebé sempre es pot recuperar. En alguns casos és possible recuperar els arxius que hi havia en la targeta, i en uns altres almenys queda l’opció de formatar la targeta danyada per poder seguir utilitzant-la des de zero. Sigui el que sigui el teu cas, fa un cop d’ull a aquest tutorial.

 

1. El comando chkdsk soluciona el problema

 

En Windows existeix un comando de molt útil que en la gran majoria dels casos és capaç de recuperar una targeta SD danyada. Funciona en qualsevol ordinador, i per utilitzar-ho no fa falta instal·lar cap programa. Aquest comando es diu chkdsk.

Per utilitzar el comando chkdsk i recuperar una SD has de seguir aquests passos:

  • Primer, comença per connectar la targeta SD/microSD a l’ordinador.

  • Espera al fet que l’ordinador reconegui la targeta. És igual que mostri o no un error, l’important és que entris en el menú de “Aquest equip” o “El meu PC” de Windows i et fixis en la lletra que associa el teu ordinador a la targeta (les més habituals són la F:, la G: o la h:).

  • Una vegada tinguis apuntada aquesta lletra, obre la finestra de comandos de Windows (recorda que es fa prement alhora les tecles de Windows + R).

  • Per acabar, executa el comando de chkdsk X: /f substituint la “X” per la lletra associada a la teva targeta de memòria (si la targeta està en la unitat G:, el comando que hauries d’escriure seria chkdsk g: /f).

No t’ha servit aquest truc? Prova llavors a repetir el mateix procediment canviant la lletra “/f” per la “/r” (escrivint, per exemple, chkdsk g: /r).

Tots dos comandos estan orientats a detectar -i solucionar- els errors de les unitats d’emmagatzematge, per la qual cosa si existeix alguna possibilitat de recuperar les dades de la targeta danyada aquesta, per descomptat, pansa per provar aquests dos codis.

 

2. Tens errors en intentar restaurar la targeta?

 

Però en utilitzar el comando chkdsk existeix la possibilitat que l’ordinador et llanci algun error. El més habitual és el de “El tipus del sistema d’arxius és RAW”, i també hi ha usuaris que reben l’error de “chkdsk no està disponible per a unitats raw”. En qualsevol dels dos casos, és un mal senyal, i significa que ho vas a tenir realment difícil per arribar a recuperar les dades de la targeta.

El millor que podràs aconseguir si has tingut algun error és formatar la SD danyada. Fer un formato, almenys, et permetrà poder seguir utilitzant la targeta de memòria sense necessitat de comprar una SD nova.

Per formatar la targeta des de l’ordinador, l’única cosa que has de fer és:

  • Introdueix la microSD en el lector de targetes de l’ordinador.

  • Fes clic dret sobre el nom de la targeta.

  • Prem sobre l’opció de “Formatar…” i segueix les instruccions que veuràs en la pantalla.

 

 

3. Si és una microSD connectada al mòbil, solament et queda formatar

 

Però si t’has adonat que tens una microSD danyada en anar a inserir la targeta de memòria en el mòbil, i resulta que no tens un ordinador a mà, llavors l’única cosa que pots fer és formatar la targeta perquè amb sort almenys et permeti seguir utilitzant-la sense necessitat de comprar una SD nova.

Per a això, l’única cosa que has de fer és prémer sobre la notificació de “Mitjà extern (Targeta SD)danyat” i seguir les instruccions que se t’aniran mostrant en la pantalla.

 

 

Notícia original ComputerHoy.com | “Cómo recuperar y formatear una tarjeta SD o microSD dañada”

Leave A Comment