Mesurar adequada i rigorosament la nostra velocitat de connexió a Internet és fonamental a l’hora de presentar una reclamació. Realitzar un mal mesurament pot tenir conseqüències indesitjades per a l’usuari, com haver d’assumir una factura per la visita del tècnic o enredar-se amb la companyia en un combat amb un mal final.

Segons l’article 32 del reial decret 899/20009, és responsabilitat i obligació de l’usuari mantenir els aparells que estiguin connectats al PTR. Per contra, l’única obligació de les operadores és lliurar la velocitat contractada. Per tant, per realitzar un mesurament fiable i evitar complicacions en el procés hauran de complir-se aquestes quatre condicions:

 

  1. Mesura sempre la velocitat amb l’ordinador connectat al router mitjançant cable, mai per WiFi. L’encriptació de seguretat de les connexions, les caigudes en la potència del senyal i altres factors relacionats amb la tecnologia sense fil faran que la velocitat que rebem sigui inferior a la qual arriba al PTR.

  2. Assegura’t que el cable de xarxa és de qualitat. Els cables que es venen en els basars, per exemple, poden influir negativament en la nostra connexió. Els materials de baixa qualitat provoquen freqüentment l’aparició d’efectes capacitius que ralenteixen Internet. Aquest efecte, de fet, augmenta com més alta és la velocitat de transmissió.

  3. És important seleccionar adequadament la targeta de xarxa per realitzar el mesurament. Si la connexió és igual o major de 100 Mb, hem de disposar d’una targeta Gibabit instal·lada, és a dir, un maquinari preparat per a connexions de fins a 1000 Mb.

  4. Al moment de realitzar el mesurament, és molt important que l’ordinador no estigui executant cap programa que pugui consumir l’ample de banda de la connexió. Si algun programari està operatiu i connectat a Internet, com un servei de streaming, llevarà part de la connexió al test de velocitat i els resultats no seran representatius.

 

Complint aquests senzills consells, el mesurament serà real i podrà servir de base tècnica per a una reclamació. En cas contrari, com hem dit, les conseqüències poden ser molt desagradables. Per conèixer totes les obligacions i responsabilitats de l’usuari, recomanem llegir la publicació “Las obligaciones de los usuarios de telecomunicaciones, esas grandes desconocidas”.

 

Notícia original ComputerHoy.com | “Cómo medir correctamente la velocidad de Internet

Leave A Comment