L’espai en disc és un dels recursos més valuosos en un ordinador, especialment per a aquells que tenen poc per maniobrar. No només n’hi ha prou preocupar-se pels arxius que descarreguem i els programes que instal·lem, sinó que el mateix Windows ocupa una bona porció i amb el pas del temps s’expandeix encara més si no fem manteniment.

Encara que hi ha moltes utilitats que podem fer servir per alliberar espai, i esborrar els arxius temporals també ajuda molt. Una manera ràpida i senzilla d’aconseguir uns gigues extra, és esborrar algunes carpetes del sistema que no necessitem i de les que podem desfer-nos sense por.

La carpeta d’arxius temporals

Temp
Per accedir-hi necessites permisos d’Administrador. Està situada a C: \ Windows \ Temp i pots accedir-hi anant a Aquest equip> Disc local> Windows> Temp. Un cop allà selecciona tots els arxius i pressiona la tecla Suprimir. Se’t demanarà confirmació per ser una carpeta del sistema, i potser alguns arxius no puguin ser esborrats a l’instant, però tot el que hi és ja no cal.

Windows Old
En aquesta carpeta s’emmagatzemen els arxius de la teva vella versió de Windows cada vegada que instal una actualització important. El seu contingut serveix per tornar a una versió anterior del sistema, i per tant sol ocupar una bona porció d’espai. Amb el temps Windows l’elimina automàticament, però si necessites aquest valuós espai ja, pots esborrar-la manualment. Està situada a C: \ Windows.old i arribes a ella anant a Aquest equip> Disc local> Windows.old.

L’arxiu de hibernació

Encara que ja gairebé ningú faci servir la manera hibernació perquè el mateix Windows 10 el va amagar el menú d’opcions a l’hora de reiniciar o apagar el sistema, igual es troba actiu per defecte. La manera hibernació permet que el teu equip iniciï summament ràpid perquè conserva l’estat de tot el que tenies obert abans de suspendre l’equip, i per això emmagatzema un enorme arxiu al teu disc dur.

Aquest arxiu no cal, perquè la manera suspensió fa exactament el mateix, només que emmagatzema l’estat en la memòria RAM. L’arxiu de hibernació està ubicat a C: \ hiberfil.sys però amb esborrar-ho no fas res, ja que Windows ho tornarà a crear si el mode hibernació segueix actiu. Així que el que has de fer és desactivar-lo. Per això pressiona el botó d’inici, escriu “indicatiu de” fes click dret sobre el resultat i executa-ho com a administrador.

Hipernate Off Administrador Símbol Del Sistema
Dins de la terminal escriu powercfg.exe / hibernate off i pressiona enter. Això desactiva la manera hibernació i automàticament esborra l’arxiu del teu disc. Pots comprovar-ho obrint la configuració.

Arxiu hibernació Esborrat
Prem la tecla de Windows + I Fes clic a Sistema, després en Emmagatzematge, tria la unitat on està instal·lat Windows, selecciona Sistema i reservat i aquí tens la informació.

Excepte per l’arxiu d’hibernació, la majoria d’aquestes carpetes pots netejar-automàticament usant el Alliberador d’espai en disc que incorpora el mateix Windows. És bo que recordis executar de tant en tant. O que almenys recordis buidar la paperera de reciclatge al esborrar tot això a mà, després de tot, si no ho fas l’espai segueix ocupat.

Leave A Comment