És recomanable apagar completament el mòbil de tant en tant, però tampoc és bo fer-ho molt sovint. On és el punt d’equilibri?

El telèfon intel·ligent va ser un dels primers dispositius que va funcionar amb el mètode “sempre encès”, cosa a la qual no estàvem acostumats, malgrat que els PC ja tenien manera suspès des de molt abans. Però no estan dissenyats per funcionar així. El sistema operatiu dels mòbils, en canvi, està dissenyat perquè mai haguem de apagar el mòbil. Hi ha gent que porta anys sense fer-ho. Cada quan cal apagar el mòbil perquè funcioni millor?

 

Un smartphone pot funcionar perfectament sense apagar mai. El problema és que, amb l’ús, moltes apps queden actives en segon pla, consumint recursos. O les memòries cau que gestionen dades temporals s’omplen, o no es buiden correctament. Això fa que, a poc a poc, el mòbil es vagi alentint, funcionant cada vegada més lent. Si apaguem el mòbil les apps ocultes en segon pla es desactiven fins que les tornem a usar, i les memòries cau es buiden. El mòbil funcionarà molt millor. Però no és tan senzill …

 

Apagar el mòbil molt sovint, tampoc és recomanable. Com hem dit s’apaguen totes les apps que hi ha en memòria. El sistema operatiu haurà de carregar-les del tot quan les tornem a usar, i és un procés que consumeix bastant bateria. On és el punt mitjà? El consultor tècnic Bob Motamedi explica en Business Insider que el termini ideal és fer-ho un cop per setmana. Per exemple, diumenge. Així començarem el dilluns amb el mòbil net i llest per oferir el màxim rendiment. I quant temps cal deixar-ho apagat? Apagar i tornar-lo a encendre no és el correcte perquè la memòria RAM necessita temps per esborrar del tot. D’altra banda, no té cap sentit deixar-ho apagat tota la nit, o 24 hores com fa molta gent.

 

Són suficients dos minuts perquè el mòbil es descarregui per complet i la memòria volàtil s’esborri, en absència d’energia. En resum, apaga dos minuts teu smartphone un cop a la setmana, per a un òptim funcionament. Fàcil, senzill, i gratis …

Notícia Original: ComputerHoy

Leave A Comment