[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Telegram ha d’estar rient-se de la situació, ja que a ell li està beneficiant tot l’enrenou que s’ha muntat després del tancament de Parler, els nous termes de WhatsApp i altres mogudes.

 

No hi ha ningú, o gairebé ningú, que no faci servir WhatsApp com l’aplicació de missatgeria per defecte en el seu dia a dia, així que salta a la vista les xifres de Telegram en les últimes hores a nivell mundial.

 

La companyia de Pavel Durov ha guanyat més de 25 milions d’usuaris en les últimes 72 hores. Tot això es deu al el bloqueig que han exercit grans tecnològiques sobre la xarxa social de Parler i el descobriment de les noves condicions de WhatsApp.

 

Tots dos successos han explotat gairebé de forma paral·lela, però cap de les dues estan unides. És a dir, Parler va saltar a la fama fa només uns dies, quan Twitter, Facebook i Instagram van bloquejar de forma indefinida a Donald Trump.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45712″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Els seguidors de Trump es van aglutinar en Parler ja que al·leguen que és una xarxa social que no coarta la llibertat d’expressió, a diferència de les altres ja esmentades. No només els seguidors de Trump i l’extrema dreta d’EE. UU., Sinó que molts simpatitzants de Vox també han trepitjat Parler.

 

Després de l’assalt a l’Capitoli i les declaracions de Trump, les principals xarxes socials li van tallar l’aixeta a l’expresident dels Estats Units. Això ha tret a la llum un debat sobre la llibertat d’expressió i el monopoli que estan formant les grans tecnològiques com Amazon, Facebook, Google i Instagram.

 

En tota aquesta història ha aparegut Telegram que, sense res a veure en aquests assumptes, ha estat l’app de missatgeria d’emergència per a més de 25 milions d’usuaris. A més, ha aconseguit 500 milions d’usuaris actius en el que portem de setmana.

 

Ara, Telegram, sense buscar-ho, ha vist com ha augmentat la seva cartera d’usuaris. Potser això freni o no, els seus plans de posar publicitat dins de la seva aplicació. Una cosa que WahtsApp porta anys buscant la forma, però no es decideix.

 

La llibertat d’expressió és un dret constitucional, però els límits són tan fins que de vegades ens excedim. Això no implica que les grans tecnològiques tinguin més poder que els països o els jutges de grans tribunals.

 

Crear contingut en xarxes socials està bé, fins i tot podem crear contingut en canals de Telegram, però sempre des del respecte, el mateix que busquem cap a nosaltres mateixos.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Notícia original: Computer Hoy[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment