Aquests correus electrònics falsos es fan passar per un oficial de Microsoft Office 365 o Zoom, i d’aquesta manera pots reconèixer-los per no caure en el parany.

 

Una de les estafes més antigues que existeixen a Internet són aquelles enviades a través del correu electrònic, i si bé ara els ciberdelinqüents s’han especialitzat en l’ús d’altres aplicacions o xarxes socials, el correu electrònic el segueix utilitzant gairebé tothom.

 

Ara Microsoft està avisant que els estafadors tornen a apostar per una de les estafes més antigues d’Internet, i és utilitzant correus electrònics maliciosos per fer-se passar per una empresa o un servei que coneixes i perquè facis clic a un enllaç perquè després introdueixis les teves credencials.

 

A això se l’anomena phishing, i és mitjançant una estafa amb enllaços de correu electrònic que poden redirigir a un lloc web fraudulent gairebé calcat a l’original.

 

Campanya Phishing Microsoft 365

 

Bàsicament aquests correus electrònics contenen un enllaç en el qual s’incita a l’usuari perquè punxi, i si bé al passar el cursor per sobre s’assenyala realment l’adreça web correcta, una vegada que es punxa a l’enllaç s’és redirigit a una altra pàgina totalment diferent, a la fraudulenta.

 

L’usuari baixa la guàrdia i si no torna a mirar la direcció del navegador, acabarà introduint les seves credencials d’accés que aniran a parar a un servidor extern que està en mans dels ciberdelinqüents.

 

Campanya Phishing Zoom

 

Microsoft comenta que aquests correus electrònics es fan passar per un oficial de Microsoft Office 365 o Zoom, i que els usuaris que facin clic a aquests enllaços seran enviats a una pàgina amb Captcha, el que fa que les coses semblin legítimes, però no és així.

 

Afirmen que fins ara han vist 350 dominis de correu electrònic associats a aquesta estafa i que hauries d’estar molt atent a qualsevol correu relacionat que rebis al respecte al teu compte.

 

Si caus en el parany has d’accedir al teu compte de correu el més ràpid possible i canviar la contrasenya d’accés.

 

Notícia original: ComputerHoy

Leave A Comment