Imagina’t per un moment que en el teu ordinador portàtil, en el lloc en el qual ara mateix està el touchpad que utilitzes per moure el ratolí, hi hagués una pantalla a tot color. I imagina’t que aquesta pantalla, completament funcional de 5,5″, també servís per moure el ratolí: aquesta és la premissa amb la qual arriba el nou Asus ZenBook Pro, el nou equip d’alta gamma que la marca taiwanesa ha presentat en l’esdeveniment tecnològic de Computex 2018.

 

El Asus ZenBook Pro és un ordinador portàtil que entra a competir amb la més alta gamma dels equips amb Windows 10: incorpora una pantalla de 15,6″ (hi haurà una altra versió de 14″) amb resolució 4K, un processador Intel Core i9, 16 GB de RAM… però, abans de res, si hi ha alguna cosa pel que mereix la pena detenir-se un moment en ell és pel que la marca taiwanesa ha nomenat ScreenPad.

 

ScreenPad és el nom amb el qual se’ns presenta la pantalla IPS de 5,5″ amb resolució Full HD que ocupa el lloc en el qual en qualsevol altre ordinador portàtil aniria la superfície tàctil del ratolí. Partint que aquesta pantalla serveix per manejar el ratolí exactament igual que en qualsevol un altre portàtil, Asus ha integrat en ella tot un ventall de funcions que fins ara mai havíem vist al mercat.

 

 

Una vegada comences a utilitzar el ZenBook Pro, tens la possibilitat de triar entre quatre maneres diferents per usar el ScreenPad:

  • Mode ScreenPad.

  • Mode extensió de la pantalla.

  • Mode touchpad tradicional. Bàsicament, serveix per usar aquesta pantalla addicional com un ratolí convencional.

  • Mode touchpad desactivat. Serveix per desactivar aquesta pantalla addicional per complet.

 

 

Mode ScreenPad

Tot un món de possibilitats en el teu ratolí. En est mode, la pantalla del ratolí mostra un fons de pantalla (el pots canviar per qualsevol altra imatge que tinguis descarregada en el PC) que en la part superior compta amb una pestanya que, una vegada la llisques cap avall, et permet accedir a les diferents funcionalitats del touchpad.

 

Des d’aquí pots obrir la calculadora, el calendari, el reproductor de música o fins i tot un launcher amb diferents aplicacions en el seu interior. Tot això, recordem, es realitza dins de la pròpia superfície tàctil del ratolí; mentre navegues per aquests menús, pots tenir obert qualsevol contingut en la pantalla de l’ordinador. Aquestes aplicacions bàsiques –com la calculadora, per exemple– desactiven el ratolí, de manera que tret que utilitzis un ratolí extern no podràs seguir navegant pel sistema fins que les tanquis.

 

 

La pantalla del touchpad també pot obrir l’aplicació d’alarma, el correu, els mapes o el navegador de Edge, entre unes altres. I no penseu que la pantalla està limitada únicament a aquestes poques aplicacions, perquè ara al següent apartat veureu que des d’aquesta pantalla de 5,5″ amb resolució Full HD pots obrir pràcticament qualsevol programa.

 

La idea de totes aquestes funcions no és una altra que aprofitar la superfície del panell tàctil del ratolí per mostrar continguts que d’una altra forma estarien ocupant espai en la pantalla de l’ordinador. Caldrà anar adaptant-se a usar aquesta pantalla secundària en el dia a dia, però per descomptat el concepte és interessant.

 

 

 

 

Mode extensió de la pantalla

Si actives aquesta segona manera, la superfície del ratolí passa a convertir-se en una segona pantalla de l’ordinador. A més de que la interfície de l’escriptori de Windows es mostra tal qual dins d’aquesta pantalla, és el més semblat a tenir un segon monitor que us podeu imaginar: si fas el gest d’arrossegar una finestra des de la pantalla de l’ordinador fins a la superfície del ratolí (tal com ho faries si tinguessis un segon monitor connectat), aquesta passarà d’una pantalla a una altra.

 

 

 

En el cas d’algunes aplicacions de Microsoft Office (PowerPoint o Word, per exemple), la interfície de la pantalla del ratolí està adaptada de tal forma que solament es mostrin en ella les eines d’edició que puguis necessitar per treballar amb els documents. D’aquesta forma, pots –per exemple– aplicar canvis sobre un text sense necessitat de tapar-ho amb un menú desplegable com faries en qualsevol un altre PC.

 

Per descomptat, no falta l’opció de reproduir un vídeo (ja sigui de YouTube o directament des d’un fitxer guardat en alguna carpeta) dins de la pantalla del ratolí. És ideal per tenir reproduint-se un vídeo de fons mentre treballes en alguna tasca des de la pantalla principal.

 

 

Tal com ens va comentar la companyia taiwanesa durant la presentació, el ZenBookPro és un equip clarament enfocat cap als creadors de continguts: dissenyadors gràfics, editors de vídeo i fotògrafs són els que estan en el punt de mira de Asus per a aquest llançament. Ja que, aquest és el perfil d’usuaris que demandarien unes especificacions de tan alta gamma com les quals porta aquest equip.

 

De moment el Asus ZenBook Pro encara no té una data de llançament confirmada a Espanya, ens quedem a l’espera de la seva arribada al nostre mercat.

 

Notícia original ComputerHoy  | “Así es el primer portátil del mundo con una pantalla en lugar de un ratón

 

 

 

Leave A Comment