[vc_row][vc_column][vc_column_text]

El missatge informa d’una suposada acció fiscal registrada a super base dades i per consultar-lo facilita dos enllaços que descarreguen un arxiu malware

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) de l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (Incibe) ha alertat sobre una campanya fraudulenta que suplanta l’Agència Tributària i circula sota l’assumpte ‘Acció fiscal’ a l’aprofitar l’inici de la campanya de la Renda 2020.

Segons ha precisat el Incibe en una nota de premsa, “el missatge de correu electrònic informa l’usuari d’una suposada acció fiscal registrada a la base dades i per consultar-la facilita dos enllaços d’accés a la seu electrònica que descarreguen un arxiu malware”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46528″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

És un arxiu identificat com Trojan Cryxos. “Es tracta d’un malware de tipus scareware que està dissenyat per mostrar alertes o notificacions enganyoses fent creure a l’usuari que el seu equip està infectat amb un virus i es troba bloquejat. Aquest tipus de codi maliciós està dissenyat per a robar dades personals de l’usuari”, expliquen des del Incibe.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

El missatge porta a desconfiar per les faltes d’ortografia i els enllaços i arxius adjunts. “Si has descarregat i executat l’arxiu maliciós, és possible que el teu dispositiu s’hagi infectat”, ha explicat el centre tecnològic amb seu a Lleó.

“Si reps una notificació per part de l’Agència Tributària o un altre organisme governamental, has d’accedir a través de la seu electrònica per comprovar les notificacions o avisos que t’enviïn, mai a través de l’enllaç contingut en el cos del missatge”, s’alerta.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Precaució, la clau per no ser víctima

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Per protegir l’equip, el Incibe aconsella escanejar amb un antivirus actualitzat i davant la necessitat d’un suport o assistència per a l’eliminació de malware ofereix el seu servei de resposta davant incidents de seguretat.

 

De cara a el futur, s’aconsella seguir diversos consells, com no obrir correus d’usuaris desconeguts o no sol·licitats, eliminant-; no contestar mai aquest tipus de correus; revisar els enllaços abans de fer clic, encara que sigui de contactes coneguts; desconfiar d’enllaços escurçats; desconfiar de fitxers adjunts; mantenir actualitzat el sistema operatiu i l’antivirus, i assegurar-se que els comptes que s’utilitzen en una empresa tenen contrasenyes robustes i els empleats no tenen permisos d’administrador. També es recomana fer còpies de seguretat amb periodicitat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Notícia Original: La Vanguardia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment