Portem tota la vida utilitzant contrasenyes, però els ciberdelinqüents sempre van un pas per davant de nosaltres. Encara que utilitzem contrasenyes robustes els ordinadors cada vegada tenen més potència de procés, més nuclis i més processament en paral•lel, i els resulta més senzill trencar una contrasenya per força bruta, provant totes les combinacions. Com triar la millor contrasenya? Business Insider li ha preguntat a Etay Maor, un assessor executiu de seguretat en IBM.

 

Etay Maor no és un expert en seguretat qualsevol. Es dedica a submergir-se en la Dark Web per a estudiar les tàctiques ciberdelinqüents i així ensenyar als clients d’IBM Security com funcionen els hackers, perquè puguin protegir-se millor.
 
Aquest expert assegura que les contrasenyes de 8 o 10 caràcters, encara que siguin completament aleatòries, poden ser trencades amb facilitat pels algorismes i els potents ordinadors que s’usen avui dia. Aconsella oblidar-se de les contrasenyes i adoptar les contra frases.
 
En realitat, el concepte és molt senzill. Es tracta, simplement, de triar com a contrasenya una frase llarga. Alguna cosa que no sigui molt recognoscible, i si té conceptes aleatoris, millor. No triïs: “Bon dia, sembla que avui plourà”, però si pots usar: “em ve de gust asseure’m en la butaca vermella i menjar-me una sopa de gerd amb 3 refrescos rosa”.
 
Per a un algorisme hacker, que no entén el sentit de la frase, serà una cadena llarga de lletres i números que li costarà anys desxifrar, fins i tot amb molta potència de procés. I per als usuaris és més fàcil de recordar que una seqüència aleatòria de lletres i números.
 
Aquest truc és vàlid fins que els hackers comencin a usar intel•ligència artificial, i llavors sí que podran trobar el sentit a les contra frases…
 
Etay Maor aconsella instal•lar per, damunt de tot, un gestor de contrasenyes que generi claus robustes i aleatòries, com LastPass o 1Password, i triar una contrasenya diferent en cada servei d’Internet que utilitzem.
Són consells fàcils de seguir, que val la pena aplicar si ens preocupa la nostra seguretat.
 
 

Noticia original ComputerHoy | “Així és com has de crear les teves contrasenyes, segons un hacker professional.”.

Leave A Comment