Novetats Hardware>Aerocool DEEP IMPACT DP-102

 

Aerocool DEEP IMPACT DP-102
un dissipador de coure que podem muntar tant en un Pentium 4 com en un Athlon
XP.

 


L’empresa de Taiwan AEROCOOL és jove, però de seguida que va entrar al mercat va sorprendre a tothom amb els seus productes revolucionaris. Ara s’ha convertit en poc temps en una de les referències en el món del modding i a més els seus dissipadors per a processadors s’han guanyat molt bona fama entre els usuaris més elitistes. La fórmula = Rendiment elevadíssim + qualitat + bon preu.

El producte que comentem no és el de més prestacions d’AEROCOOL, però no deixa de ser sorprenent. Es tracta del dissipador Aerocool DEEP IMPACT DP-102, un dissipador de coure que podem muntar tant en un Pentium 4 com en un Athlon XP.

Va ser un dels primers dissipadors que utilitzava la tècnica de torre amb “Heatpipe”, el heatpipe està ple de fluid super-conductor que mou ràpidament la calor i la distribueix per les làmines de coure del dispositiu. Aquestes làmines es poden refrigerar fins amb 2 ventiladors de 80x80mm.

 

 



El muntatge és molt senzill per a Athlon XP i una mica més complicat per a Pentium 4 ja que s’han de modificar els anclatges amb un peu adaptador que inclou el producte.

En alguns models de placa base es pot donar el cas que no puguem muntar els dos ventiladors de 80×80 degut al seu tamany i a que facin contacte amb algun component de la placa base, però sempre podrem ficar perfectament un ventilador de 60×60 per a refrigerar les làmines de coure.

El millor rendiment evidentment, el tindrem amb dos ventiladors de 80×80, un introduint aire i altre absorbint-lo.

 



En aquesta imatge podem veure el processador Athlon que farem anar per a les proves i el dissipador sense el muntatge dels ventiladors, per a fer un bon muntatge del dissipador sobre la CPU és recomanable aplicar pasta tèrmica sobre el processador i a la base del dissipador, d’aquesta forma tapem els porus i orificis microscòpics que hi puguin haver i garantim un contacte perfecte que traspassi tota la calor sense que es facin bosses d’aire. Per a la prova hem utilitzat Artic Silver 5, pasta tèrmica d’alt rendiment.

EQUIP DE PROVES:

  • Athlon XP 3000+
  • Placa ASUS A7N8X
  • 512 RAM KINGSTON DDR 400
  • Caixa RAIDMAX VIRGO 811 (2 ventiladors 120x120mm)


NOTA: Per a realitzar les proves primer testegem amb un ventilador inicial de 80x80x25 AEROCOOL SILVER BLADE no inclòs al kit del producte.

També farem les proves amb el processador amb les freqüències de sèrie i amb el processador amb freqüències potenciades (overclockejat de FSB:166 a 183Mhz) i el voltatge augmentat de 1,6v a 1,9v. Amb l’equip de majors freqüències també obtindrem temperatures més elevades.

Per veure si aquest dispositiu refrigera correctament el processador seguim el següent procediment:

Utilitzem el programa CPU Burn-in v1.0 per a que el processador treballi al màxim durant 1 hora.

Aquest programa realitza una sèrie d’operacions matemàtiques que forcen al nostre Athlon XP a treballar al 100% de capacitat durant tota l’hora. Al final d’aquesta hora de test d’estrès fem medicions de les temperatures amb el programa oficial d’ASUS, l’ASUS Probe, i llegint directament de la BIOS.

A temperatura ambient de 22ºC:

Processador prova1 (ventilador AEROCOOL 80x80mm):

Athlon XP 3000+ ->FSB 166 ->Multiplicador a 13x i voltatge a 1,6v(freqüència real:2167Mhz)

  • Temperatura d’ inici: 33ºC
  • Temperatura final(després d’ una hora de test d’ estrès): 49ºC

Processador prova2 (ventilador AEROCOOL 80x80mm

Athlon XP 3000+ ->FSB 183 ->Multiplicador a 13x i voltatge a 1,9v(freqüència real:2382Mhz)

  • Temperatura d’ inici: 37ºC
  • Temperatura final(després d’ una hora de test d’ estrès): 51ºC

Aquestes temperatures poden reduir-se si s’ utilitzen 2 ventiladors en comptes d’un.

CONCLUSIONS:


Aquest dissipador dóna un bon rendiment i millora dràsticament els resultats del dissipador de sèrie que inclou el processador. És una bona solució tenint en compte el seu preu econòmic (per sota de 20 euros).

Si tenim pensat d’utilitzar-lo per a un processador molt overclockejat o que produeixi molta calor és més adient considerar un model superior com el HT-101.

PROS:

  • Molt econòmic.
  • Bon substitut per al dissipador de sèrie.
  • Rendiment general molt bo.

CONTRES:

  • No inclou ventiladors , s’ han de comprar a part.
  • No es pot muntar amb 2 ventiladors de 80x80mm en algunes plaques base.
  • Rendiment una mica just per a màquines molt overclockejades (amb freqüència augmentada).